Nazarbaiev: UEEA are un potențial enorm

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПочетный председатель ВЕЭС Нурсултан Назарбаев
Почетный председатель ВЕЭС Нурсултан Назарбаев - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Președintele de onoare al UEEA a subliniat că este nevoie de o integrare și mai mare în actualele condiții.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Participanții la Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) au nevoie de o integrare și mai mare, organizația dispune de un potențial enorm – declarația a fost făcută vineri de președintele de onoare Consiliului Economic Eurasiatic Suprem, fostul președinte al Kazahstanului Nursultan Nazarbaiev.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Consiliului Economic Eurasiatic Suprem care se desfășoară în format de conferință video, relatează RIA Novosti.

"Sunt sigur că Uniunea noastră dispune de un potențial enorm, a cărui atractivitate este confirmată de interesele altor state pentru încheierea unor acorduri comerciale. Doar în cooperare cu parteneri și aliați de încredere poate fi asigurată securitatea economică și independența țărilor noastre", a spus Nazarbaiev.

El a declarat că „pe parcursul existenței sale, UEEA a confirmat că, în pofida tuturor dificultăților, membrii Uniunii sunt anume astfel de parteneri”.

Президент РФ В. Путин провел совещание о российской миротворческой миссии в Нагорном Карабахе - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Societate
Putin a vorbit despre dorința de a îmbunătăți situația cu lucrătorii migranți

"Astăzi, în aceste condiții, avem nevoie de o integrare și mai mare, de o înțelegere reciprocă mai mare și disponibilitate mai mare de a merge unul în întâmpinarea altului", a adăugat Nazarbaiev.

UEEA este o uniune internațională de integrare economică creată în baza Uniunii Vamale și a Spațiului Economic Comun. Uniunea funcționează din 1 ianuarie 2015. În prezent, membri ai UEEA sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîzstan.

Moldova a primit statutul de stat observator în UEEA la summitul de la Soci din 14 mai 2018, decizia liderilor statelor membre ale Uniunii a fost adoptată în unanimitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0