Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Admiterea 2021 la USM: Informații utile pentru viitorii studenți

© Sputnik / OsmatescoIgor Șarov
Igor Șarov - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Universitatea de Stat din Moldova este unul dintre liderii recunoscuți ai sistemului naţional de învăţământ superior din ţară. La fel ca și în anii precedenți, instituția vine cu un șir de oferte educaționale pentru cei care sunt dornici să-și continue studiile la USM.
Admiterea 2021 la USM: Informații utile pentru viitorii studenți
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov, a precizat că instituția pe care o reprezintă oferă întreaga gamă de specialități solicitate de candidații la studii. USM dispune de o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate universitară.
USM le propune absolvenților de licee 12 facultăți și 69 de specialități. Pe parcursul activității, peste 100 de mii de absolvenți și-au făcut studiile în cadrul acestei instituții, iar în noul an USM se pregătește să înmatriculeze mulți tineri ambițioși și dornici de carte.
"În perioada 2015-2020, în țara noastră a scăzut numărul de studenți, de la 92 mii la 52 mii. Anul trecut am înregistrat o mică creștere. Mulți tineri nu au putut să plece peste hotare din cauza pandemiei. Sperăm că în acest an numărul doritorilor de a-și continua studiile acasă va fi unul îmbucurător", a declarat pentru Sputnik Moldova Igor Șarov.
Potrivit rectorului instituției, în ultimii ani se atestă o scădere a preferințelor studenților pentru anumite specialități, în schimb unele dintre ele sunt luate cu asalt de către viitorii specialiști.
Sergiu Harea - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Podcasturi
Oportunități pentru tineri: Își vor găsi mai ușor un loc de muncă în Moldova
"În majoritatea cazurilor, absolvenții de liceu preferă să-și urmeze studiile la Facultatea Științe Economice și Facultatea de Drept. De asemenea, în topul programelor solicitate sunt Facultatea de Jurnalism și Relații Internaționale", a subliniat Șarov.
De menționat că Universitatea de Stat din Moldova a fost înființată pe 1 octombrie 1946. Inițial, a avut cinci facultăți, 35 de profesori iar în primul an a înmatriculat 320 de studenți.
În prezent, aproximativ 10 mii de studenți își fac studiile la USM. În acest an, universitatea a fost absolvită de circa 3 mii de tineri.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0