Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Oportunități pentru tineri: Își vor găsi mai ușor un loc de muncă în Moldova

© Sputnik / OsmatescoSergiu Harea
Sergiu Harea - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Universitatea de Stat din Moldova și-au unit eforturile pentru susținerea studenților și tinerilor specialiști, printr-un acord de cooperare semnat recent.
Oportunități pentru tineri: Își vor găsi mai ușor un loc de muncă în Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele CCI, Sergiu Harea, a precizat că instituția pe care o reprezintă are o colaborare fructuroasă cu universitățile din Republica Moldova, iar una dintre priorități este susținerea mediului de afaceri și implicarea tinerilor în câmpul muncii.

Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
Veste bună pentru tinerii oameni de afaceri: Ce a decis Guvernul
"Agenții economici au nevoie de forță de muncă calificată care să corespundă tuturor cerințelor pieții. Prin semnarea acrodului cu USM ne-am propus o cooperare mai intensă în pregătirea cadrelor pentru companiile autohtone, asigurarea cu o stagiune de practică pentru studenți și masteranzi, formarea continuă și recalificarea cadrelor", a precizat Sergiu Harea.

Potrivit lui, ultimele sondaje realizate în rândul agenților economici denotă că cel mai important aspect în dezvoltarea companiilor este forța de muncă calificată, iar tinerii sunt cei care pot veni cu noi idei de promovare și implicare în afaceri.

"Este importantă cooperarea între companii și universități,  pentru ca studenții să-și găsească un loc de muncă după absolvire și să fie într-un pas cu cerințele pieții", a conchis interlocutorul.

De menționat că CCI a semnat acorduri de colaborare în diverse domenii cu mai multe instituții din mediul academic din Capitală. Printre acestea se numără Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Cooperatist Comercială ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0