Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit la Chișinău cu ambasadorul Rusiei în Moldova

© Photo : facebook / Ирина Влах. Официальная страницаИрина Влах встретилась с Олегом Васнецовым
Ирина Влах встретилась с Олегом Васнецовым - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Discuția dintre Oleg Vasnețov și Irina Vlah s-a axat în principal pe subiecte legate de evoluția epidemiei COVID-19 și situația socială și economică din Autonomie și din Moldova în general.

Comrat, 14 apr – Sputnik, Maxim Topal. Bașcanul l-a informat pe Vasnețov despre întâlnirea pe care a avut-o cu șeful Agenției ”Rossotrudnichestvo” la Moscova și înțelegerea privind coopera în proiecte menite să dezvolte infrastructurile social-economice ale Autonomiei.

Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Politică
Irina Vlah s-a întâlnit la Moscova cu Evgheni Primakov

Irina Vlah i-a mulțumit diplomatului pentru suportul acordat în livrarea lotului de echipamente medicale pentru instituțiile medicale din Găgăuzia.

Amintim, cu susținerea Consiliul consultativ al Agenției ”Rossotrudnichestvo”, Găgăuzia a primit mai multe loturi de dispozitive medicale destinate diagnosticării și tratamentului infecției cu coronavirus și a altor boli.

Printre acestea - un sistem de endoscopie video, concentratoare de oxigen, analizoare de sânge biochimice și hematologice, un dispozitiv laparoscopic, precum și aparate de ventilație mecanică și multe altele.

”Întotdeauna am simțit susținerea Dvs și vă mulțumim pentru deschidere. Elaborăm un document unic cu prioritățile în dezvoltarea infrastructurii social-economice a Găgăuziei, care îl vom prezenta la Consiliul coordonator al donatorilor. Resursele interne ale Autonomiei, dar și ale Moldovei în general, sunt insuficiente pentru a determina un ritm potrivit de dezvoltare, care să poată opri fenomenul plecării oamenilor și creșterea natalității. Anume aceste probleme trebui să le soluționăm azi”, a menționat Irina Vlah.

Медучреждения Гагаузии получили партию оборудования из России - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Societate
„Pentru a salva vieți”: Găgăuzia a primit un lot de echipamente medicale din Rusia

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Găgăuzia s-au îmbolnăvit 6.549 de persoane. Peste 580 dintre acestea sunt lucrători medicali, 245 de copii și 86 de femei însărcinate. 235 de locuitori din Găgăuzia au murit în urma complicațiilor cauzate de coronavirus, dintre care 93 doar în acest an

Amintim că, în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost lansată campania de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, iar în prezent are loc imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârsta între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice și pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0