Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comitetul consultativ independent anticorupție a fost lansat

© Photo : Facebook / Digi 24Corupție, mită, anticorupție
Corupție, mită, anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Comitetul consultativ independent anticorupție a fost lansat de președintele Maia Sandu. Cine sunt donatorii
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lasnat astăzi Comitetul consultativ independent anticorupție. În cadrul unui briefing de presă, șeful statului a declarat că problema corupției în Republica Moldova este una extrem de gravă, iar unele cazuri de corupție sunt cunoscute la nivel internațional. Potrivit Maiei Sandu, acet grup este constituit printr-un decret al președintelui Republicii Moldova.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Societate
Judecător reținut în flagrant pentru acțiuni de corupție
„Aici se încheie interacțiunea între această instituție (Președiinția Republicii Moldova - n.n.) și Comitetul consultativ intependent anticorupție. Acest comitet va decide care sunt subiectele pe care le cercetează. Va pregăti rapoartele, le va prezenta, este liber să cerceteze orice suspiciune de corupție indiferent la cine se referă”, a declarat Maia Sandu. 
Președintele Comitetului, James Wasserstrom, a declarat că principala activitate a Comitetului ține de analiza de management al instituțiilor statale de combatere a corupției.
„Vrem să aflăm răspunsul la întrebarea de ce instituțiile statului moldovean, de combatere a corupției, nu sunt eficiente în a-și face datoria. Vom prezenta apoi rapoarte și recomandări publice către autoritățile statului”, a spus Wasserstrom.
Republica Moldova este a treia țară în care se deschide o asemenea instituție, după Afganistan și Ucraina. Comitetul este condus de James Wasserstrom - fost angajat al ambasadei SUA în Afganistan, iar copreședinte este jurnalista Alina Radu. Din echipă mai fac parte Drago Cos - fost președinte GRECO, Laura Ștefan - fost angajat al Ministerului Justiției din România, Tamara Razin - a lucrat la Banca Națională a Moldovei, dar și la Fondul Monetar Internațional, și juristul Nadejda Hriptevschi. Activitatea acestui grup va fi susținută financiar de Uniunea Europeană și de către Statele Unite ale Americii, dar și alți potențiali donatori cu care se discută în acest sens. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0