Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cărțile psihologilor ruși ce ar trebui citite de viitorii părinți - audio

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Abonare
În prezent sunt în vogă mai multe modele de parenting după care se conduc părinții în creșterea copiilor lor. Care ar fi cea mai potrivită metodă de educație și cu ce recomandări vin specialiștii? Subiectul a fost abordat în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".
Cărțile psihologilor ruși ce ar trebui citite de viitorii părinți - audio
În librării găsim diferite cărți la subiectul educația copilului. Printre acestea se numără și scrierile unor psihologi și scriitori ruși. Metodele descrise în aceste cărți sunt o sursă de inspirație pentru mulți părinți și din Republica Moldova.
Bunăoară, jurnalista Maria Dimineț susține că a fost inspirată la acest subiect de psihologii ruși Mihail Labkovski, Andrei Kurpatov și Anatolii Nekrasov.
"Nekrasov are chiar o carte dedicată exclusiv acestui subiect, se numește ”Dragostea de mamă”, o carte pe care, consider eu, trebuie să o citească toate femeile. Autorul vorbește în această carte despre o extremă a situației pe care am descris-o eu mai sus, extremă destul de răspândită și cu consecințe grave. Spuneam despre faptul că maternitatea le consumă fizic și psihologic pe femei, fapt care le determină să se detașeze emoțional de parteneri. Aceasta este un  proces firesc, pe care femeia îl depășește în scurt timp, dacă beneficiază de suportul partenerului", a relaltat intelorcutoarea.
Jurnalista a mai remarcat faptul că Nekrasov vorbește despre fenomenul larg răspândit când femeia rămâne detașată emoțional de soț pentru tot restul vieții și își dedică viața copilului, îi oferă toată afecțiunea și dragostea. Nekrasov nu vorbește despre cauzele acestui comportament, cauze sunt, evident, lesne de înțeles, dar despre consecințe negative asupra relației dintre soție și soț și consecințele negative asupra vieții copilului. Nekrasov spune că maternitatea este una dintre etapele feminității unei femei și nu trebuie să devină scopul unei femei. Că scopul unei femei este să se descopere ca femeie, să se dezvolte ca femeie, să-și iubească soțul și să fie iubită de el.
Cornelia Bodorin - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Podcasturi
Recomandările psihologului: O carte pe care merită să o citești
"Adică, scopul este să fie o femeie fericită alături de bărbatul iubit. Nașterea copiilor sănătoși și calitatea vieții lor, dar și alegerile pe care le vor face la maturitate depind exclusiv de atmosfera din relația părinților lor", a explicat Dimineț.
În opinia lui Nekrasov, femeile care le oferă copiilor toată afecțiunea și le dedică viața comit un incest psihologic în raport cu copiii. Femeia compensează lipsa dragostei față de partener, cu dragostea față de copii. Iar dragostea exagerată față de copii limitează libertatea, nu le permit să se manifeste, ei se cred centrul universului, deoarece ața mama îi tratează și așteaptă ca toată lumea să le satisfacă necesitățile, fără ca ei să ofere ceva în schimb.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0