Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Recomandările psihologului: O carte pe care merită să o citești

© Sputnik / Mihai CarausCornelia Bodorin
Cornelia Bodorin - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un îndemn social spre omenie și empatie într-un manual lansat recent - Psihopedagogia persoanelor cu dizabilități auditive. Detalii am aflat de la unul dintre autorii produsului științifico-metodic, psihologul Cornelia Bodorin.
Recomandările psihologului: O carte pe care merită să o citești
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Cornelia Bodorin a precizat că noua carte lansată recent Psihopedagogia persoanelor cu dizabilități auditive este destinată societății în ansamblu și în special studenților din instituțiile pedagogice.
Potrivit autoarei manualului, persoanele cu dizabilități auditive sunt ușor marginalizate de societatea noastră, iar toleranța, înțelegerea și empatia față de persoanele cu probleme de auz poate fi învățată cu ușurință, doar dacă se dorește cu adevărat acest lucru.
"Imaginați-vă că vă duceți la magazin și nu puteți explica ceea de ce aveți nevoie sau mereu vă confruntați cu probleme de angajare la același loc de muncă ș.a. Cu ajutorul manualului respectiv pregătim societatea și oferim toate datele necesare pentru a cunoaște particularitățile persoanelor cu dizabilități auditive, formele de comunicare specifice, limbajul mimico-gestual ș.a.", a explicat psihologul.
Cornelia Bodorin a mai adăugat că aceasta nu este unica lucrare pe care a pregătit-o pentru a face lumină asupra acestei probleme. De mai mulți ani, psihologul și alți specialiști sunt într-o strânsă colaborare cu Asociația Surzilor din Republica Moldova.
Potrivit ei, incluziunea persoanelor cu cerințe speciale ar trebui să fie o prioritate într-o societate modernă și sănătoasă.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0