Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Specialist: Ce risc este să te imunizezi cu a doua doză de vaccin în Moldova?

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Abonare
Specialiștii din sănătate NU recomandă cetățenilor moldoveni care s-au imunizat cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19 peste hotare, să se vaccineze cu cea dea doua doză în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, a explicat la ce riscuri se supune persoana care vrea să se vaccineze cu a doua doză de vaccin în țară, după ce prima a făcut-o peste hotare.
Вакцинация против коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Societate
Rusia examinează posibilitatea vaccinării cu plată a cetățenilor străini împotriva COVID
Anterior, Ministerul Sănătății a explicat că persoanele care sunt vaccinate cu prima doză peste hotare și doresc să fie vaccinate pe teritoriul țării trebuie să își asume riscul că nu vor primi certificat complet de vaccinare. Asta pentru că sistemul electronic (RVC19) nu va putea genera certificate în care sunt incluse doze din străinătate, seria vaccinului, dar și instituția care l-a administrat.
Altfel spus, persoanele care își asumă riscul de a se vaccina în două țări diferite și care vor recepționa două certificate de vaccinare diferite, riscă să nu dețină un certificat valid de vaccinare, iar în cazul că dorește să plece într-o călătorie trebuie să se informeze dacă certificatele respective vor fi valabile pentru a intra în țara respectivă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0