Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia examinează posibilitatea vaccinării cu plată a cetățenilor străini împotriva COVID

© Sputnik / Sorokopud JuliaВакцинация против коронавируса
Вакцинация против коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
În cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, președintele rus a menționat că oamenii din diverse țări vizitează Rusia special pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a dispus ca, până la sfârșitul lunii să fie analizată opțiunea vaccinării cu plată a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse.
"Industria farmaceutică autohtonă este pregătită să crească în continuare producția de vaccinuri. Adică, noi nu numai că satisfacem pe deplin propriile necesități, dar le putem oferi și cetățenilor străini posibilitatea de a veni în Rusia și de a se vaccina aici. Știu că, luând în considerare eficacitatea vaccinurilor noastre, această cerere este destul de mare", a menționat Putin.
Президент РФ В. Путин принял участие в мероприятиях Петербургского международного экономического форума - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Rusia
Ce a declarat Putin despre interdicțiile privind achiziționarea vaccinurilor
El a adăugat că, în ultima perioadă, s-a răspândit așa-numitul "turism al vaccinării" – când oameni din diverse țări, inclusiv oameni de afaceri, directori de companii importante, vizitează Rusia special pentru a se vaccina împotriva coronavirusului, informează RIA Novosti.
"În acest sens, solicit guvernului să analizeze toate aspectele acestei chestiuni până la sfârșitul lunii, astfel încât, ținând cont de cerințele de siguranță, evident, de controlul sanitar, să fie organizate condițiile necesare pentru vaccinarea cu plată a cetățenilor străini în țara noastră", a spus președintele rus.
Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, în 2021, se desfășoară în perioada 2-5 iunie, cu prezența fizică. Agenția Internațională de Presă "Rossiya Segodnya" este partenerul media al Forumului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0