Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce fac polițiștii la sediile partidelor politice

© Sputnik / Mihai CarausPoliție
Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
După ce mai mulți polițiști au fost văzuți astăzi la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, Direcția de Poliție Chișinău a venit cu explicații oficiale.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău precizează că oamenii legii întreprind activități de informare a reprezentanților partidelor politice, pentru a exclude cazuri de vandalizare sau deteriorare a sediilor, având în vedere că suntem în plină campanie electorală.
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Podcasturi
Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele în alegeri
Precizările vin după ce la sediul PAS au fost văzuți astăzi mai mulți polițiști, iar în presă s-a vehiculat că ar avea loc inspecții.
"Ținem să informăm, contrar versiunilor vehiculate pe rețelele sociale, NU a avut loc nicio inspectare de evaluare, ci polițiștii doar s-au prezentat și au făcut schimb de numere de telefoane cu reprezentanții partidului politic", mai este precizat în declarația Direcției de Poliție Chișinău.
Totodată, oamenii legii le solicită partidelor să accepte măsurile de siguranță întreprinse de angajații Poliției și să nu-i atragă în jocurile politice.
Mariana Durleșteanu  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Societate
Exclusiv! Durleșteanu – cap de listă la alegeri: Cine se mai regăsește în lista partidului
"Poliția doar își îndeplinește atribuțiile de serviciu. Poliția permanent întreprinde activități de informare și prevenire la organizații, întreprinderi, instituții, pentru prevenirea furturilor, actelor de huliganism, în cadrul cărora se duc discuții cu administratorii și le sunt înmânate materiale informative cu recomandări de prevenție", mai spun oamenii legii. 
Până în acum, CEC a înregistrat 11 concurenți electorali în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Politic „Democrația Acasă”.
De asemenea, alte șase dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0