Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele în alegeri

© Sputnik / Mihai CarausDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a evaluat șansele blocului electoral al Partidului Socialiștilor și al Partidului Comuniștilor la alegerile parlamentare anticipate, comentând și faptul creării unei asemenea alianțe.
Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele la alegeri
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat că pe de o parte a fost surprins de crearea blocului PSRM-PCRM, iar pe de altă parte, se aștepta la un asemenea de pas. Motivele ce au stat la baza creării acestui bloc sunt evidente, susține politicianul.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Societate
Ce rezultate vor obține comuniștii și socialiștii la parlamentare? Iată ce crede Dodon
"În mare măsură, aceste două partide reprezintă același spectru, același limbaj politic (...). Factorul creării acestui bloc va avea un rezultat pozitiv la alegeri, deoacere în percepția alegătorilor nu trebuie să faci diferența între aceste două partide. Segmentul de stânga a alegătorilor este destul de mare și va crea condiții ca rezultatul să fie unul neașteptat pentru ei", a remarcat Dumitru Diacov.
Mai mult, politicianul este de părerea că prezența lui Vladimir Voronin, care este primul pe listă din partea blocului, ar putea asigura mai multe voturi din partea cetățenilor. Pe de altă parte, disputa între socialiști și comuniști din ultimii ani ar putea să-și lase amprenta asupra participării la vot, iar drept rezultat ar putea fi și prezența mai mică a oamenilor la alegeri, susține Diacov.
Amintim că la mijlocul lunii mai curent, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a înregistrat blocul electoral al Partidului Comuniștilor (PCRM) și al Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate.
În Republica Moldova alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0