Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce rezultate vor obține comuniștii și socialiștii la parlamentare? Iată ce crede Dodon

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Igor Dodon crede că Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va câștiga alegerile anticipate din 11 iulie. Despre acest fapt liderul PSRM a vorbit în emisiunea sa săptămânală.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Igor Dodon susține că nu există tensiuni între PSRM și PCRM cu privire la reprezentanții care fac parte din blocul comun. 

Выборы президента Молдовы - заявления ЦИК - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Politică
Încă un partid s-a înscris la CEC pentru a participa în alegeri: Detalii
"Din prima zi ne-am clarificat cu domnul Voronin despre numele persoanelor care se vor regăsi în lista blocului electoral: 70% reprezentanți PSRM și 30% vor fi cei de la PCRM. Lista este definitivată deja. Campania electorală abia începe, dar este evident că miza concurenților și prognozele concurenților s-au modificat, după ce s-a înregistrat blocul PSRM-PCRM. Nimeni nu credea că vă va fi găsit numitorul comun, după ce timp de 10 ani au fost declarații tăiase din ambele partide, dar toți înțeleg că situația s-a schimbat spre rău pentru oponenții noștri politici. Va fi un rezultat surpriză și neplăcut pentru oponenții noștri", a spus liderul PSRM. 

Igor Dodon a vorbit și despre programul de guvernare al Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. 

"Nu există mare diferență de ideologie între programul socialiștilor și cel al comuniștilor. Noi toți în ultimii ani am aspirat la aceleași valori. Ce ține de programul electoral, la fel, nu există mari diferențe. Platforma noastră va avea 4-5 puncte: economie și societate, lupta cu sărăcia, lupta pentru neutralitatea țării, politica externă și credința - valorile tradiționale. Noi avem experiență și credem că vom face față la ceea ce vom propune", a declarat Igor Dodon, liderul PSRM. 

Cât ține de partidele unioniste, Igor Dodon a precizat că nu poate face prognoze dacă vor intra sau nu în viitorul Parlament, însă a lăsat să se înțeleagă că nu și-ar dori ca acestea să ajungă în Legislativ.

"Nu este bine când în Parlament sunt cei care doresc lichidarea statului nostru", a mai spus Dodon.

Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. În urma acestei decizii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit că în data de 11 iulie vor avea loc alegerile parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0