Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid

© Sputnik / Rodion ProcaSergiu Manea
Sergiu Manea - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova a prezentat potențialul industriei turismului din țara noastră în Madrid, la cea mai importantă competiție mondială - Expoziția Internațională FITUR.
Premieră: Republica Moldova, participanta unei expoziții mondiale de turism la Madrid
Recent, Republica Moldova a participat pentru prima dată la Expoziția Internațională FITUR 2021 la IFEMA Madrid, ajunsă la cea de-a 41-a ediție.
Pe parcursul întregului eveniment, standul reprezentanților Republicii Moldova, amenajat de Asociația Patronală a Industriei Turismului, cu susținerea diasporei, a beneficiat de un interes deosebit din partea vizitatorilor și specialiștii responsabili de promovarea unor noi destinații pentru companiile turistice internaționale.
Natalia Mateevici - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Podcasturi
Ce obiective turistice putem vizita în Moldova? Sfaturile ghidului
"Deși au participat peste 160 de țări ale lumii la această deosebită expoziție, standul nostru s-a bucurat de o atenție sporită din partea tuturor. Am prezentat întreg potențialul turistic al Republicii Moldova, am atras atenția la traseele inedite care nu există nicăieri în lume - cinci obiective turisitce de talie internațională. Aici ne referim la cea mai mare colecție de vinuri de circa 2 milioane butelii de vin de la Mileștii Mici, cea mare colecție de potcoave și harta modelată din monede de la Muzeul lui Petru Costin, cea mai mare producție de vin spumant ce se află la adâncimea de circa 100 metri și cel mai lung traseu turistic în beciurile de la Cricova, dar și multe alte locuri și lucruri inedite pe care le are doar țara noastră", a relatat într-un interviu pentru Sputnik Moldova președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului, Sergiu Manea.
Potrivit interlocutorului, prima participare a repezentanților domeniului turismului la FITUR a fost un adevărat succes, iar rezultatele obținute vor constitui o premisă pentru continuarea promovării potențialului turistic al Republicii Moldova și la alte evenimente importante din turismul mondial.
Sergiu Manea a mai precizat că țara noastră are un potențial de dezvoltare turstic enorm, însă acesta nu este valorificat la justa valoare. Doar 10 la sută din posibilitățile țării sunt promovate în prezent, susține specialistul.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0