Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"PRO MOLDOVA" nu va participa la alegerile parlamentare: Ce pune la cale - VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду  - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Două partide nu vor participa la alegerile parlamentare din 11 iulie. Este vorba de "PRO MOLDOVA" și Partidul Popular din Republica Moldova .
CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik. Două partide au anunțat astăzi că nu vor participa în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate. Unul dintre partide este "PRO MOLDOVA", iar anunțul a fost făcut de Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă.
Ședința CSS - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Candu a menționat că deși "PRO MOLDOVA" nu va lupta pentru fotoliu de deputat, oricum va monitoriza acțiunile celorlalte partide.
"PRO MOLDOVA demarează o campanie națională de informare în care membrii și simpatizanții vor deconspira falsurile și promisiunile mincinoase, precum și vor mobiliza oamenii de treabă pentru a puncta și a promova soluții reale pentru Moldova post-pandemică", a spus Candu.
Și Partidul Popular din Republica Moldova a anunțat că nu va participa la alegeri, chiar dacă anterior spuneau că vor participa cu un program ambițios de dezvoltare. 
"PPRM consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condițiile actualului Cod electoral, va aprofunda criza din țară și nu va schimba substanțial raportul de forțe pe arena politică din Republica Moldova", se arată într-un comunicat emis de partid.
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Societate
Parlamentare anticipate: CEC a anunțat numărul exact al alegătorilor
Astfel, Partidul Popular îndeamnă membrii și susținătorii săi să voteze pentru partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării, care exprimă opțiunile politice, economice și sociale ale electoratului PPRM.
Până în acum, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar alte șapte dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie. 
În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0