Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentare anticipate: CEC a anunțat numărul exact al alegătorilor

© Sputnik / Сергей ЦуркануAlegeri
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală a anunțat numărul total de cetățeni moldoveni înregistrați în Registrul de Stat al Alegătorilor, înscriși în data de 1 iunie 2021.
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. În Republica Moldova, 3.282.288 de alegători au dreptul să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta anunță Comisia Electorală Centrală. Din numărul total, 2.786.368 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.
În același timp, diferența de cifre cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării - 237.322 de persoane și cetățenii cu drept de vot care au domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului - 258.598.
© Screenshot / Comisia Electorală Centrală a Republicii MoldovaNumărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor
Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu, huiduită la Edineț - Video
Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0