Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zelenski: ”Nord Stream – 2” este un “Royal Flush” pentru Rusia – reacția Kremlinului

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaДоклад президенту Украины В. Зеленскому о расследовании убийства журналиста П. Шеремета
Доклад президенту Украины В. Зеленскому о расследовании убийства журналиста П. Шеремета - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Vladimir Zelenski consideră că ”Nord Stream – ” reprezintă un “Royal Flush” în mâinile Rusiei, susținut parțial de Europa.
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a plâns că ”Nord Stream – 2” pune cruce pe tranzitul gazului rusesc prin teritoriul Ucrainei, informează publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Politică
Vor falimenta: Kievul cere Statelor Unite să reia sancțiunile împotriva "Nord Stream – 2"
“Dacă vor finaliza partea tehnică a ”Nord Stream – 2” în acest an, el va deveni funcțional peste 2-3 ani. Știm deja ce se va întâmplă. Toate acestea se fac doar pentru ca Ucraina să nu mai aibă următorul contract”, consideră liderul ucrainean.
Zelenski a menționat că Rusia se folosește de acest proiect pentru a rezolva în favoarea ei problema Crimeii și Donbasului.
“Nord Stream – 2 reprezintă astăzi un mare atu. Au în mână un Royal Flush, pe care parțial îl susține Europa”, a conchis președintele.

Reacția Kremlinului

Rusia nu intenționează să renunțe la tranzitul ucrainean chiar și după expirarea actualului acord, Putin pornește de la faptul că volumul de gaz furnizat Europei va crește - iar tranzitul ucrainean ar putea fi solicitat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
El a mai adăugat că președintele rus este la curent cu declarațiile de la Washington privind renunțarea la impunerea de sancțiuni împotriva ”Nord Stream - 2”, aceste declarații sunt binevenite.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0