Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS a aprobat de urgență vaccinul chinezesc Sinovac împotriva COVID-19

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaSinoVac
SinoVac - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății a aprobat în regim de urgență vaccinul CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac din Beijing.
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Comitetul OMS pentru experți în vaccinuri a recomandat vaccinul CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, pentru persoanele de cu vârsta de peste 18 ani. Vaccinul se administrează intramuscular, în două doze, la un interval de 28 de zile și se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius. Despre aceasta anunță Organizația Mondială a Sănătății.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Societate
Care este rata de vaccinare a populației Moldovei împotriva COVID-19
"Validarea vaccinului Sinovac-CoronaVac, aprobat spre utilizare de urgență, oferă țărilor, finanțatorilor, agențiilor de achiziții și comunităților asigurarea că acest vaccin, de tip inactiv, îndeplinește standardele internaționale de siguranță, eficacitate și producție", se arată în mesajul OMS.
Pe 27 aprilie, Ministerul Sănătății a anunțat că 100 de mii de doze de vaccin CoronaVac au ajuns la Chișinău, odată cu donația de vaccin Sinopharm împotriva COVID-19 oferită țării noastre de către Republica Populară Chineză.
Pe 5 mai a fost aprobată distribuirea a jumătate din dozele de vaccin CoronaVac, achiziționate de Republica Moldova, prin contractare directă. Mai exact, 50 de mii de doze de vaccin CoronaVac, pentru administrarea primei doze, au fost transmise Centrelor de Sănătate Publică din țară.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0