Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care este rata de vaccinare a populației Moldovei împotriva COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Deși erau destul de reticenți cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19, se pare totuși că moldovenii au început să înțeleagă că imunizarea îi va ajuta împotriva infecției. Doar în ultimele șapte zile au fost vaccinate 100 de mii de persoane.
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la aproape 10%. Mai exact, până astăzi 416 814 persoane au fost imunizate împotriva virusului COVID-19. De asemenea, 80% dintre lucrătorii medicali au fost vaccinați, ceea ce a contribuit la reducerea morbidității cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Societate
Un nou lot de vaccin anti COVID-19 va ajunge în țară: Când și câte doze va conține acesta
"Jumătate din dozele de vaccin livrate Republicii Moldova au fost utilizate. Doar săptămâna trecută au fost administrate 100.000 de doze, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de săptămâna precedentă. În total, 10% din populația generală a fost vaccinată, cifră care include și persoanele imunizate din regiunea transnistreană", a spus Alexei Ceban, medic epidemiolog din cadrul ANSP.
Pe parcursul acestei săptămâni, un alt lot de vaccin AstraZeneca, livrat prin intermediul platformei COVAX, urmează să ajungă la Chișinău. Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 886 390 de doze de vaccin împotriva COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 41 de cazuri de infectare cu coronavirus.
În data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0