Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liderul Bavariei cere accelerarea aprobării vaccinului rusesc ”Sputnik V” de către UE

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaДоставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал "Москва Карго"
Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Liderul regiunii germane Bavaria, aliat cheie al lui Merkel, solicită „accelerarea” acordării aprobării UE pentru vaccinul rusesc ”Sputnik V”.
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Bruxellesul trebuie să aprobe vaccinul rusesc ”Sputnik V” cât mai curând posibil pentru a menține în mișcare „motorul” de vaccinare european, a spus premierul bavarez Markus Soeder, adăugând că întârzierile din motive politice sunt inacceptabile, relatează .
Депутат Бундестага Германии Дитер Дем получил вакцину Sputnik V от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Video
Un deputat german s-a vaccinat în Rusia cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 - video
"Motorul de vaccinare nu trebuie să se gripeze", a declarat Soeder, adăugând că cea mai bună modalitate de a menține funcționarea fără probleme a campaniei de imunizare este aprobarea utilizării vaccinului rusesc împotriva Covid-19.
„Mai presus de toate, procesul de aprobare a ”Sputnik V” trebuie accelerat” , a spus Soeder, adăugând că Europei nu ar trebui să i se permită „să piardă vremea din motive pur ideologice”.
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) studiază vaccinul rusesc din luna martie, de când a fost lansată oficial procedura de examinare a acestuia. În pofida faptului că nu a fost înregistrat în UE, două țări europene, Ungaria și Slovacia, au importat deja ”Sputnik V” în mod unilateral și au început să utilizeze vaccinul. Austria a semnalat, de asemenea, că ar putea cumpăra doze de ”Sputnik V”.
Politicienii germani s-au manifestat de atunci drept unii dintre cei mai activi promotori ai vaccinului rusesc. Șeful statului est-german Saxonia-Anhalt, Reiner Haseloff, a cerut recent aprobarea rapidă a vaccinului, alături de primarul Berlinului, Michael Mueller, și de Soeder însuși.
”Sputnik V” a primit, de asemenea, laude în Germania din partea personalităților din comunitatea medicală, Thomas Mertens, șeful agenției de vaccinuri din țară, catalogându-l ca fiind „construit inteligent”. Șeful companiei farmaceutice germane Bionorica SE, Michael Popp, a declarat pentru RT în aprilie că va fi el însuși vaccinat cu vaccinul rusesc.
La începutul lunii aprilie, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunțat planurile Berlinului de a avea negocieri bilaterale cu Moscova despre o posibilă achiziție a vaccinului. Între timp, Soeder a spus că Bavaria vrea să cumpere 2,5 milioane de doze de ”Sputnik V” imediat ce este aprobat. De asemenea, statul german a luat în considerare promovarea producției acestui vaccin pe teritoriul său.
В Приднестровье стартовала вакцинация препаратом «Спутник V” - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Angajații ONU au fost îndemnați să se vaccineze cu ”Sputnik V”
Pe de altă parte, doi deputați germani din Partidul Stângii au decis să nu aștepte aprobarea vaccinului acasă și s-au deplasat la Moscova, la începutul lunii mai, pentru a primi injecția cu ”Sputnik V”.
Cu toate acestea, potrivit presei germane, UE nu va aproba ”Sputnik V” mai devreme de septembrie din cauza unei aparente „lipse de date”. Vaccinul a fost deja aprobat în aproximativ 60 de țări din întreaga lume, primind aprecieri internaționale.
Cercetările publicate în renumitul jurnal medical britanic Lancet la începutul acestui an au constatat că ”Sputnik V” este „sigur și eficient”, demonstrând o eficacitate de peste 91% în studiile efectuate.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a numit, de asemenea, vaccinul rusesc „unul dintre elementele cheie care ne vor permite să rezolvăm problema vaccinării” și a spus că Organizația Mondială a Sănătății ar putea să aprobe ”Sputnik V” cât mai curând, în iunie sau iulie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0