Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dumitru Diacov, despre poziția Maiei Sandu față de Federația Rusă

© Sputnik / Mihai CarausDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Republica Moldova trebuie să mențină relații echilibrate cu statele vecine, în special cu Federația Rusă și România. De această părere este președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.
Dumitru Diacov, despre poziția Maiei Sandu față de Federația Rusă
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a fost întrebat despre de relațiile Republicii Moldova cu statele vecine și politica pe care ar trebuie să o promoveze președintele țării Maia Sandu.
Potrivit politicianului, radicalismul intern într-o societate nu poate crea condiții pentru o dezvoltare durabilă a țării în diverse domenii.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu, huiduită la Edineț - Video
"Cred că Maia Sandu va încerca să fie pragmatică și să construiască relații bune cu Federația Rusă de exemplu. Nu poți avea o stabilitate și pace internă unde ai grupuri de cetățeni care promovează niște valori și să fii în relații agresive cu acest stat. Pentru o atmosferă armonioasă trebuie să fim în relații bune cu vecinii. Cred că șeful statului, ca lider neformal al PAS-ului, va plasa partidul pe un segment mai liniștit în acest sens", a opinat Dumitru Diacov.
În același timp, politicianul a reiterat că o țară mică precum este Republica Moldova nu va putea face față de una singură unor probleme, fără susținerea partenerilor din vecinătate.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0