Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conducerea țării și-a amintit de copiii Moldovei: Ce mesaj le-a transmis

© Sputnik / Раду ПрокаДети
Дети - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
De Ziua Internațională a Copilului, conducerea țării a adresat mesaje de felicitare pentru copiii și părinții lor. 
CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Astăzi este marcată Ziua Internațională a Copilului. 
Флешмоб сотрудников полиции, посвященный Всемирному дню сердца  - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Societate
Ziua copiilor la Chișinău: Micuții vor putea participa la mai multe evenimente
Unele mesaje au fost scrise pe paginile oficiale ale instituțiilor pe care le reprezintă, iar altele pe paginile personale de Facebook. 
Maia Sandu a scris că toți copiii merită să crească în siguranță, au dreptul la școală și la o copilărie fericită.
"Suntem datori să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca toți copiii din țara noastră, din toată lumea, să aibă o copilărie fericită, protejată și șansa de a crește oameni fericiți. Și este în puterile noastre să ne construim statul astfel, încât fiecare copil să se simtă în siguranță, alături de familia sa - de Ziua internațională a ocrotirii copilului și în fiecare zi. La mulți ani tuturor copiilor!", a scris Maia Sandu.
Spicherul parlamentului, Zinaida Greceanîi, le-a urat copiilor și tinerilor din țara noastră să aibă un viitor senin.
"Dragi copii, vă doresc să petreceți vacanța în siguranță și în bucurie. Să aveți odihnă minunată și impresii plăcute! Iar celor care urmează să promoveze examene, le doresc multă baftă și curaj. Să nu vă fie frică, în acest an dificil de studii deja ați demonstrat că sunteți luptători și învingători!", a scris Zinaida Greceanîi.
 
Și prim-ministrul Aureliu Ciocoi a transmis un mesaj de felicitare pe pagina oficială a Guvernului.
"Aduc sincere felicitări tuturor copiilor din țara noastră, urându-le o copilărie fericită, în plină siguranță, să crească în dragostea necondiționată a părinților și să aibă parte de grija tuturor adulților din societate", scrie Guvernul.
Iar primarul Capitalei Ion Ceban le-a dorit copiilor să aibă parte de fericire și zâmbete, iar părinții lor să fie sănătoși.
"Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor felicit toţi micuții, le spun multă sănătate şi le doresc să aibă parte de vară frumoasă cu multe activităţi interesante şi utile. Dar să nu uităm, astăzi este și Ziua Internațională a Părinților, sărbătoare recunoscută de ONU la nivel mondial. Părinții sunt cei care ne fac să ne simțim copii și ne ghidează drumul în viață", se arată într-un comunicat emis de Primăria Chișinău.
Ziua Internațională a Copiilor este sărbătorită în fiecare an la 1 iunie. Amintim că evenimentele dedicate Zilei Copilului au fost amânate pentru ziua de sâmbătă, 5 iunie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0