Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A început distribuirea motorinei donate de România: Cum este împărțită

© AP Photo / Jens MeyerTractor
Tractor - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Autoritățile au început să împartă motorina care a fost donată agricultorilor moldovenilor de către România.
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Agenția Rezerve Materiale anunță că, din data de 31 mai, a început procesul de livrare a motorinei donate de România pentru agricultorii din Republica Moldova. Chiar în prima zi, combustibilul a ajuns la 17 fermieri din Dondușeni, Drochia, Florești, Orhei, Criuleni, Ștefan Vodă și comuna Tohatin, municipiul Chișinău.
De asemenea, astăzi, combustibilul a fost livrat la 14 antreprenorilor din Cantemir, Leova, Florești, Căușeni, Ștefan Vodă și Drochia. În total, săptămâna aceasta 46 de agricultori afectați de seceta de anul trecut ar urma să beneficieze de motorină. 
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2020
Republica Moldova
Ciubuc: Prognoze sumbre pentru agricultori în 2021
De precizat că agricultorilor care trebuie să primească mai mult de 2 500 de kg de motorină, combustibilul le va fi livrat de autorități direct în gospodărie, iar cei care vor ridica o cantitate mai mică, vor merge singuri la una dintre cele 27 de stații de alimentare anunțate de autorități.
Combustibilul este distribuit conform unui grafic special, elaborat săptămânal de Agenție în comun cu beneficiarii finali. În aceste condiții, agricultorii sunt îndemnați să informeze autoritățile despre cantitatea de motorină pe care urmează să o primească, adresa și căile de acces către rezervoare, astfel încât condițiile climaterice nefavorabile să nu fie un impediment pentru transportarea combustibilului.
Cele șase mii de tone de motorină oferită agricultorilor moldoveni de către România va fi livrată în cinci tranșe. Primele trei tranșe au fost deja realizate în 17, 24 și 31 mai, iar celelalte urmează să ajungă în țara noastră în zilele de 7 și 14 iunie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0