Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ciubuc: Prognoze sumbre pentru agricultori în 2021

© Sputnik / Mihai CarausNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2021, fermierii din Moldova ar putea să nu mai beneficieze de subvenții pentru agricultură. Asta a declarat deputatul Partidului Democrat Nicolae Ciubuc.
Ciubuc: Prognoze sumbre pentru agricultori în 2021

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, deputatul PDM Nicolae Ciubuc a făcut prognoze îngrijorătoare pentru anul ce urmează. Acesta a declarat că banii alocați agricultorilor moldoveni pentru 2021 nu vor fi suficienți să acopere nici datoriile din anul curent.

Potrivit lui, deși am avut un fond destul de solid - peste 1 miliard de lei, pe fundalul măsurilor și acțiunilor impuse în regulamentul de subvenționare, au fost introduse multe lucruri fără acoperire financiară. Astfel, ne-am pomenit într-o situație îngrijorătoare în domeniul subvenționării.

"S-au acumulat cereri peste sumele disponibile pe care le are Ministerul Agriculturii. Urmărind proiectul politicii bugetar fiscale, banii alocați nu vor fi suficienți pentru a acoperi nici datoriile din acest an. Cei care vor face investiții în anul viitor nu vor putea primi subvenții, din motiv că nu vor exista mijloace financiare", a declarat deputatul.

În opinia lui Nicolae Ciubuc, această situație este cauzată și de administrarea defectuoasă a fondurilor și controlului precar. Deputatul a mai adăugat că această problemă va pune o presiune enormă asupra statului, care s-a pomenit cu un deficit bugetar foarte mare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0