Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prețul apartamentelor în 2021: Prognozele experților

© Sputnik / Mihai CarausRoman Chircă
Roman Chircă - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Prețul apartamentelor a început să crească încă de la începutul anului 2021. Se va menține sau nu această tendință și ce prognoze oferă experții în acest sens?
Prețul apartamentelor în 2021: Prognozele experților

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul economic Roman Chircă a precizat că piața imobiliară va fi solicitată în permanență, indiferent de situația economică din țară. Chiar și pe timp de pandemie, unii moldoveni au ales să procurare imobile, considerând aceasta o investiție bună pentru viitor.

Potrivit expertului, piața imobiliară va cunoaște o ușoară creștere în perioadă următoare, în special în ceea ce privește apartamentele din blocurile noi.

Жилой дом - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Impozitul imobiliar: De ce chișinăuienii plătesc mai mult
"Nu exclud o ușoară creștere a prețurilor pentru apartamentele din blocuri noi. Astfel, cele din clasa medium și medium-lux vor înregistra o ascensiune în acest sens. Apartamentele mai vechi vor avea o valoare mai mică și chiar ar putea să se înregistreze scăderi de preț", a precizat Roman Chircă.

De menționat că, potrivit statisticii Agenției Servicii Publice, în 2020, la serviciile cadastrale teritoriale au fost înregistrate 65 831 de apartamente și 40 709 case individuale.

În peste 28 de mii de cazuri a fost vorba de vânzarea-cumpărarea apartamentelor. Case individuale au fost vândute și cumpărate mai bine de 8500. Cifrele nu s-au schimbat esențial comparativ cu anul 2019.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0