Google, acuzat că urmăreşte locația utilizatorilor și atunci când funcția este dezactivată

Логотип Google - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După cum arată noile documente prezentate de Business Insider într-un proces împotriva Google, compania a păstrat în mod deliberat datele de localizare ale utilizatorilor chiar și atunci când funcția era dezactivată.

BUCUREŞTI, 31 mai – Sputnik, Doina Crainic. Documentele prezentate în cadrul procedurilor judiciare împotriva Google arată că directorii și inginerii știau că gigantul internetului îi împiedica pe utilizatorii de smartphone să îşi ascundă locația, relatează Business Insider.

Логотип сайта YouTube - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
Schimbare radicală pe YouTube, începând cu 1 iunie - detalii
Procesul a fost intentat anul trecut de procurorul general al Arizona, Mark Brnovich. Potrivit acestuia, compania a urmărit ilegal locația utilizatorilor de Android fără consimțământul acestora, chiar dacă utilizatorii dezactivaseră funcțiile Android de urmărire a locației.

De asemenea, site-ul de presă informează că documentele arată că Google a făcut presiuni asupra producătorilor de telefoane pentru a ascunde utilizatorilor setările de confidențialitate.

În plus, conform acelorași documente, Google folosește o varietate de tehnici pentru a culege date de localizare, inclusiv Wi-Fi și chiar aplicații neafiliate cu Google.

Google ar colecta de 20 de ori mai multe date personale decât Apple

Drapeau LGBT - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Pe timp de pandemie, UE promovează intens agenda LGBT profitând de neatenția cetățenilor
Cercetătorul britanic de la Trinity College din Londra, Douglas J. Leith, a constatat, într-un studiu publicat de site-ul specializat Ars Technica, că sistemul Android Google a trimis de 20 de ori mai multe date personale designerului său decât concurentul său iOS de la Apple. Totuşi, aceste constatări au fost contestate de Google.

De asemenea, Vladimir Katalov, specialist rus în securitatea computerelor și cofondator al companiei ruse Elcomsoft, a confirmat că experiența bogată a companiei sale a arătat că Google colectează mult mai multe date decât Apple, a spus acesta, potrivit Sputnik France.

Acuzaţii la adresa motorului de căutare Google

Youtube proqramı, arxiv şəkli - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Rusia
Roskomnadzor a acuzat YouTube că cenzurează cu regularitate mass-media rusești
Google se află în prezent în vizorul mai multor canale de presă care acuză compania de manipulare a motorului său de căutare. În aprilie anul trecut, a fost depusă o reclamație de către compania-mamă a cotidianului britanic Daily Mail, al cărui trafic a scăzut cu 50%.

Acuzații similare au fost făcute de alte canale de presă, inclusiv de Genius Media Group, HD Media și Sputnik, după o actualizare a algoritmului motorului de căutare Google.

Pe lângă agenţia Sputnik, printre cei afectaţi sunt şi aproximativ 20 de site-uri media rusești ale căror articole au fost plasate mai jos în rezultatele căutării. Acuzația a fost respinsă de Google.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0