Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Roskomnadzor a acuzat YouTube că cenzurează cu regularitate mass-media rusești

© AFP 2024 / MARTIN BUREAUYoutube proqramı, arxiv şəkli
Youtube proqramı, arxiv şəkli - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Roskomnadzor (RKN) constată că administrația YouTube practică cu regularitate cenzura în raport cu conținutul postat în conturile presei rusești, sub pretextul neconcordanței acestuia cu categoria de vârstă, a declarat serviciul de presă al instituției pentru Interfax.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. "Filmele care au fost difuzate pe posturile federale rusești și care nu conțin restricții de vârstă, potrivit administrației YouTube, pot fi accesate doar de spectatorii adulți. Multe videoclipuri sunt difuzate după autorizare pe hostingul video sau consimțământul suplimentar pentru a vizualiza conținut pentru adulți", a afirmat Roskomnadzor în răspunsul dat la interpelarea agenției de presă.

Enter - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Fabrica de fake-uri și adevărații ei stăpâni
Roskomnadzor consideră că sunt blocate de YouTube videoclipurile „care transmit spectatorilor o poziție diferită de poziția adoptată în Occident”.

„Videoclipurile care spun adevărul despre contribuția istorică a Rusiei la victoria asupra fascismului, despre evenimentele tragice de la Beslan, sunt blocate sub pretexte inventate. YouTube a explicat ca o greșeală accidentală blocarea adresei președintelui Rusiei în contul oficial NTV ", au declarat responsabili din serviciul de presă al departamentului.

Potrivit Roskomnadzor, în 2020 YouTube a restricționat accesul la conturile media rusești de nouă ori și de trei ori la materialele de pe aceste conturi, iar în patru luni ale anului 2021 au fost blocate trei conturi și cinci materiale din media rusească. Restricțiile au afectat și conturile oficiale ale NTV, Rossiya 24, TVȚ, Russia Today, Sputnik.

Клавиатура  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Rusia
În rețelele sociale numai cu pașaport? Răspunsul Roskomnadzor-ului
„De asemenea, YouTube a impus restricții asupra videoclipurilor care conțin imnul național al Federației Ruse, explicând acțiunile lor prin încălcarea drepturilor de autor, care chipurile ar aparține deținătorilor străini de drepturi de autor”, a reamintit Roskomnadzor.

Departamentul a adăugat că, de la începutul anului 2020, a trimis 29 de scrisori către administrația hostingului video cerând ridicarea restricțiilor asupra mass-mediei rusești (șapte dintre ele sunt cereri repetate), iar majoritatea au rămas fără răspuns.

În plus, Roskomnadzor susține că YouTube nu a eliminat aproape 6 mii de materiale cu pornografie infantilă, apeluri la extremism, cu conținut de utilizare a narcoticelor și conținut suicidal și alte informații periculoase din punct de vedere social din peste 71 de mii de postări, identificate de Roskomnadzor din 2012.

Reprezentanții instituției au reamintit că mai devreme, pentru că nu a eliminat din rezultatele căutării resurselor Internet cu informații interzise, ​​Google a fost amendat de trei ori - cu 700 de mii de ruble, cu 1,5 milioane de ruble și 3 milioane de ruble.

Аурел Чокой - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Ciocoi repetă greșeala fatală a lui Chicu, pentru care a plătit atât de scump Dodon
Anterior, într-un interviu acordat ziarului Kommesrant, directorul YouTube pentru relațiile cu autoritățile din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, Marco Pancini, a spus că hostingul video nu restricționează în mod special accesul la materiale din mass-media rusești, în special postul RT, care recent s-a plâns de scăderea poziției conținutului în clasamentele motoarelor de căuta a reconținutului său, dar și a filmelor autohtone, precum imaginea „Beslan” de Alexander Rogatkin. „Pentru ca videoclipurile să fie prezentate sau în tendințe, acestea trebuie să îndeplinească criterii obiective”, a spus el, iar algoritmii YouTube iau în considerare preferințele utilizatorilor, așa că RT concurează pentru vizionările utilizatorilor la fel ca alte companii media internaționale.

"Nu există părtinire sau cenzură din partea YouTube. Luăm aceste probleme în serios. Respectăm și apreciem conținutul cultural-istoric și, dacă videoclipul îl conține, îl luăm în considerare. Dar avem și o responsabilitate față de un public tânăr. ( . ..) Studiem cu atenție astfel de videoclipuri și la începutul videoclipului am pus un avertisment cu privire la fotografii care pot șoca unii spectatori. "- a spus Pancini, adăugând că" așa funcționează YouTube în întreaga lume".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0