Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Numărul cazurilor de COVID este mai mare decât arată statisticile

© Sputnik / Rodion ProcaAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Abonare
Deși ultimele statistici arată că numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19 este într-o contiună scădere, aceste cifre nu reflectă de fapt situația epidemiologică reală din țară. De această părere este expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc.
Expert: Numărul cazurilor de COVID este mai mare decât arată statisticile

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația epidemiologică din țară.

Potrivit ei, multe cazuri noi de infectare nu se regăsesc în statisticile oficiale.

"Nu toți oamenii ajung să facă testul. Există deja factorul acomodării la COVID, mulți repetă tratamentul pe care l-au avut rudele sau cunoscuții care s-au tratat de COVID și mulți nici nu ajung la medic", a declarat expertul.

Ala Tocarciuc susține că indicatorul după care ar trebui să ne conducem este numărul bolnavilor în stare gravă și extrem de gravă, care se tratează în instituțiile medicale.

Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Întâlnirile electorale vor contribui la creșterea cazurilor de COVID? Ce spun specialiștii

"Săptămâna trecută am avut 106 pacienți foarte gravi, dintre care 16 intubați. Să considerăm că aceștia reprezintă un procent din numărul total de cazuri. Astfel, după calcule reiese că avem 10 mii de cazuri active în țară. Este mai puțin de patru ori decât în martie, dar este un factor care ar trebui să ne îngrijoreze", a subliniat ea.

Expertul mai spune că aceste cazuri ar putea genera peste o lună alte mii de cazuri active, iar în acest context oamenii trebuie să continue să fie responsabili și să respecte toate măsurile de protecție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0