Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Întâlnirile electorale vor contribui la creșterea cazurilor de COVID? Ce spun specialiștii

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
În ce măsură alegerile anticipate ar putea influența rata îmbolnăvirilor de COVID-19 în contextul desfășurării campaniilor electorale și întrunirilor cu alegătorii? Iată care sunt prognozele specialiștilor.
Întâlnirile electorale vor contribui la creșterea cazurilor de COVID? Ce spun specialiștii

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a fost întrebată dacă am putea să ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 pe fundalul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate.

"Este un proces care poate fi controlat, deoarece este în responsabilitatea fiecărei persoane care organizează întruniri este să asigure respectarea regulilor. Mizăm pe o organizare bună", a subliniat oficialul.

Tatiana Zatîc a menționat că respectarea măsurilor de protecție va contribui la o bună desfășurare a întregului proces, fără consecințe negative asupra sănătății populației.

"Este important ca toți oamenii să țină cont de reguli pentru a nu contribui la majorarea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Cu respectarea distanței, purtarea măștii, evitarea aglomerației este posibil de a nu admite majorarea numărului de îmbolnăviri", a conchis interlocutoarea.

Conform datelor oficiale, până în prezent, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 254 985. Bilanțul deceselor a ajuns la 6 093.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0