Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii își fac griji cu privire la securitatea lui Sandu

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Nu este o glumă - deputații socialiști chiar s-au declarat îngrijorați după ce președintele Maia Sandu a declarat că familia ei este filat de Ministerul Afacerilor Interne.

SIS - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
SIS vine cu precizări după ce Sandu și Dodon au zis că ar fi urmăriți
CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Deputații socialiști au cerut Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Generale (PG) și Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) să se autosesizeze în legătură cu declarațiile făcute de Maia Sandu la un post privat TV, precum că familia sa ar fi urmărită la dispoziția ministrului afacerilor interne.

Deputatul Fracțiunii parlamentare PSRM Bogdan Țîrdea a menționat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă că socialiștii s-au adresat deja la organele sus-menționate cu solicitarea de a iniția cercetările de rigoare cu toată seriozitatea.

Astfel, SIS urmează să informeze cine, când a urmărit familia Maiei Sandu, care din membrii familiei este supus riscului, care este scopul urmăririi; PG -  să se autosesizeze și să pornească investigația cu pedepsirea celor vinovați, inclusiv penală; SPPS – să ofere imediat membrilor familiei Maiei Sandu protecție și pază de stat.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Sandu spune că familia sa este urmărită la indicațiile lui Voicu: Reacția ministrului
”Suntem îngrijorați de asemenea evenimente care periclitează democrația, securitatea națională și personală a cetățenilor, inclusiv a familiei Președintelui Republicii Moldova. Este regretabil faptul că în 2021 observăm cazuri de filaj, urmărire, filmări ascunse și ilegale”, a declarat Bogdan Țîrdea, fiind citat de Serviciul de Presă al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, într-un comunicat de presă.

.În context, deputatul a amintit că în 2019-2020, când președintele Igor Dodon a avut pârghiile puterii, nu s-a produs nicio crimă de proporții, nu au fost atacuri raider sau acțiuni Laundromat, nu a fost preluat niciun business, nu s-au furat miliarde, nu s-au concesionat întreprinderi strategice, gen aeroport, etc., nu a fost deschis niciun dosar penal pe opoziție.

”Ba mai mult, la Aeroport, s-a început procedura de reziliere a contractului, iar taxa de 50% a ajuns în bugetul țării. A fost închis dosarul ”Open Dialog” deschis pe partidul PAS. Nu a fost filat, urmărit, persecutat absolut niciun politician”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

În încheiere, politicanul a amintit despre afirmațiile Maiei Sandu făcute în alegerile parlamentare din 2019 privind pretinsa otrăvire cu mercur, rugând organele de resort să răspundă și la acest subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0