Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SIS vine cu precizări după ce Sandu și Dodon au zis că ar fi urmăriți

© Sputnik / Miroslav RotariSIS
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate a venit cu precizări după ce Maia Sandu a menționat că membrii familiei sale ar fi urmăriți de MAI, dar și Igor Dodon a declarat că ar fi urmărit de SIS. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate a precizat că nu va comenta declarațiile politice și neagă orice implicare în activități ce depășesc cadrul legal.

"Spre regret, SIS este frecvent utilizat de către diverși actori politici sau lideri de opinie în retorica lor, fără ca aceștia să cunoască esența activității Serviciului, precum și procedurile respectate de instituție. Menționăm că pentru autorizarea unor măsuri „ofensive” este nevoie de realizarea cumulativă a tuturor condițiilor legale", se arată în reacția instituției la solicitarea jurnaliștilor. 

Pavel Voicu - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Exclusiv Sputnik: Voicu reacționează la acuzația lui Sandu că este urmărită
Totodată, SIS a menționat că își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova.

Precizăm că joi seara, în cadrul unei emisiuni, Maia Sandu a declarat că deține informații potrivit cărora membrii familiei sale sunt urmăriți la indicația ministrului de Interne Pavel Voicu.

"Se întâmplă de ceva timp, de cel puțin câteva săptămâni. Sunt urmăriți, inclusiv fizic. Asta se întâmplă nu doar cu mine. Ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. Nu poate să mă urmărească pe mine, că am pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Este un abuz", a declarat președintele.

De cealaltă parte, ministrul respinge toate acuzațiile care i se aduc și a menționat pentru Sputnik Moldova că declarațiile șefului statului au un caracter politic. 

"Această declarație este evident una cu caracter politic, făcută în context electoral și conține acuzații nefondate, făcută fără a fi prezentate careva probe sau argumente. Evidențiem că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința vreunei formațiuni politice, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal", a precizat Voicu. 

Totodată, în cadrul emisiunii sale săptămânale, Igor Dodon a comentat declarațiile Maiei Sandu și a menționat că de fapt, ea îl urmărește pe el și familia sa.

"O dată la câteva zile, pe masa lui Sandu ajunge informații de la SIS despre ce a făcut Dodon, soția lui, când a dus copilul la grădiniță, ce fac miniștri, procurorii, iată asta chiar se întâmplă în Moldova. Vorba ceea strigă hoțul ceea ce face chiar el. De filaj, în Moldova, se ocupă acum SIS-ul, la indicația președintelui", a spus Dodon. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0