Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu spune că familia sa este urmărită la indicațiile lui Voicu: Reacția ministrului

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Președintele țării, Maia Sandu, a anunțat că membrii familiei sale ar fi urmăriți, la indicațiile lui Pavel Voicu. Iată cum a reacționat ministrul de Interne la acuzațiile șefului statului.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Șeful statului, Maia Sandu, susține că deține informații potrivit cărora membrii familiei sale sunt urmăriți la indicația ministrului de Interne, Pavel Voicu. Despre aceasta președintele țării a vorbit în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

"Se întâmplă de ceva timp, de cel puțin câteva săptămâni. Sunt urmăriți, inclusiv fizic. Asta se întâmplă nu doar cu mine. Ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. Nu poate să mă urmărească pe mine, că am pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Este un abuz", a declarat președintele.

Maia Sandunu a oferit mai multe detalii la acest subiect, dar a precizat ce acțiuni va întreprinde.

Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2020
Societate
Video: Urmărire ca-n filme: Un șofer mort beat a fugit de Poliție

"Trebuie să curățăm instituțiile, dar pentru asta trebuie să avem un Parlament care să susțină acest lucru. Nu o să depun o plângere,", a mai spus Maia Sandu.

De cealaltă parte, ministrul de Interne, Pavel Voicu, respinge acuzațiile care i se aduc. El a declarat pentru Sputnik Moldova că declarațiile lui Sandu au caracter politic.

"Această declarație este evident una cu caracter politic, făcută în context electoral și conține acuzații nefondate, făcută fără a fi prezentate careva probe sau argumente. Evidențiem că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința vreunei formațiuni politice, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal.", a precizat Voicu.

Deocamdată, PSRM care la fel a fost vizat în declarațiile Maiei Sandu, nu a venit cu o reacție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0