Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce localități se imunizează cei mai mulți moldoveni

Abonare
Opt la sută din populația țării s-a imunizat deja împotriva COVID-19, ceea ce constituie 376 969 de persoane. Datele oficiale arată că în Capitală sunt cei mai mulți oameni vaccinați, iar motivul este că în Chișinău numărul locuitorilor este mai mare. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Cei mai mulți oameni care sau vaccinat împotriva COVID-19 sunt locuitori ai Capitalei, mai exact peste 127 de mii de oameni. 

Maratonul vaccinării a început la Palatul Republicii - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Societate
Maratonul vaccinării la Palatul Republicii: Sute de oameni stau în rând

Pe locul doi se află regiunea transnistreană, unde peste 22 de mii de persoane s-au vaccinat. Următorul este raionul Orhei și municipiul Bălți, unde a câte peste 12 mii de oameni au mers să se imunizeze. 

La coada clasamentului sunt raioanele Basarabeasca și Taraclia, unde puțin peste o mie de oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19. 

Datele oficiale mai arată că din totalul celor vaccinați, 60 587 de persoane au primit deja și cea de-a doua doză. Totodată, până în prezent, peste 1 200 de persoane au dezvoltat forme ușoare de reacție adversă, iar 53 de persoane au avut o reacție moderată. Potrivit autorităților, reacții grave nu s-au înregistrat în țara noastră. 

Precizăm că în data de 19 mai, Ministerul Sănătății a anunțat despre lansarea celei de-a treia etape de vaccinare, care presupune imunizarea tuturor doritorilor.

Specialiștii susțin că odată cu lansarea campaniei de vaccinare, în țara noastră a scăzut și incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19. Pentru a motiva oamenii să se imunizeze, autoritățile din sănătate au precizat că se vor deschide mai multe centre de vaccinare și se vor organiza maratoane, astfel ca vaccinul să devină disponibil pentru fiecare doritor.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
România ne mai oferă un ajutor umanitar: Câte doze de vaccin vom primi

Amintim că în țara noastră, campania de vaccinare a început în data de 2 martie. Totodată, weekendul trecut, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a organizat un maraton al vaccinării. În cadrul acestuia, peste patru mii de persoane au mers să primească serul, dintre care 2 500 s-au imunizat cu Pfizer, 1 188 - cu AstraZeneca, iar 380 - cu Sinopharm.

Miercuri, 26 mai, în Capitală au fost lansate și două puncte mobile de vaccinare - un autobuz și un troleibuz, care au fost echipate corespunzător. În unitățile mobile activează echipe medicale, care asigură imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de serviciu în baza actelor de identitate. 

Totodată, de astăzi, 28 mai, la Palatul Republicii se desfășoară un nou maraton de vaccinare și va continua până pe 30 mai, între orele 09:00 și 22:00. Imunizarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0