Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România ne mai oferă un ajutor umanitar: Câte doze de vaccin vom primi

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Republica Moldova va mai primi un ajutor umanitar din partea României. Guvernul statului vecin a decis să ne ofere peste o sută de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. 

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Ministerul Sănătății din România anunță că Guvernul statului vecin a hotărât joi, 27 mai, să acorde țării noastre un nou ajutor umanitar. Astfel, Republica Moldova va primi încă 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Vaccinare  - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Autoritățile organizează un nou maraton de vaccinare: Când se va desfășura acesta

„Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu titlul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca”, se menționează în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății din România. 

În comunicat se mai menționează că România va asigura și transportarea celor 100 800 de doze în Republica Moldova. Astfel, structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne se vor preocupa de livrarea ajutorului umanitar, iar banii vor fi alocați din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii. 

Precizăm că la începutul lunii mai, în Republica Moldova au ajuns peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, oferite printr-o donație de România.

Amintim că în țara noastră, campania de vaccinare a început în data de 2 martie. Până în prezent s-au imunizat împotriva COVID-19 376 969 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0