Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maratonul vaccinării la Palatul Republicii: Sute de oameni stau în rând

© Photo : Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaMaratonul vaccinării a început la Palatul Republicii
Maratonul vaccinării a început la Palatul Republicii - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
A fost dat startul maratonului de vaccinare la Palatul Republicii. Din imaginile postate pe internet, se vede cum sute de oameni stau în rând pentru a se imuniza împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Autoritățile au anunțat că la centrul de vaccinare de la Palatul Republicii sunt disponibile patru mii de doze de vaccin, de patru tipuri. Serurile Pfizer, pentru care cererea este mai mare, sunt în cantitate de 2 500 de doze. Cei care vin să se imunizeze nu au nevoie de programare prealabilă, ci prezintă doar buletinul de identitate. Procesul de vaccinare are loc la parterul Palatului Republicii, iar cetățenii sunt organizați în fluxuri multiple, câte 20 de linii de vaccinare pentru evitarea aglomerației.

Autoritățile speră că în aceste trei zile oamenii se vor mobiliza și vor veni în număr mare să se vaccineze.
"Este un maraton pentru viață, pentru diminuarea riscului de infectare cu COVID-19. Este un proiect comun cu mai multe entități. Avem peste 170 de oameni antrenați la această etapă. Vaccinul este singura opțiune pentru diminuarea riscului și a reveni la normal cu toată țara și oamenii ei. Am relaxat o parte din restricții și vrem să revenim cu toții la viața de până la COVID-19", a declarat Ion Ceban, primarul Capitalei.
Maratonul vaccinării se va desfășura până duminică, 30 mai, între ora 09:00 și 22:00. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0