Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O moldoveancă, elevă în România, a luat locul 1 la Olimpiada Internațională de Limbă Rusă

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Pandemia de coronavirus a făcut ca Olimpiada de Limbă Rusă să se desfășoare online în acest an, iar între laureați s-au numărat și două eleve de la licee din Iași, originare din Republica Moldova.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Olimpiada de Limbă Rusă, organizată de Institutul Pușkin din Moscova, s-a desfășurat, în 2021, în regim online, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Сдача ЕГЭ по литературе в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
Așa ceva nu a mai fost la BAC! Ofițerii CNA vor fi prezenți în centrele de examinare

Între laureați s-au numărat și două eleve de la licee din municipiul Iași. Fetele sunt originare din Republica Moldova.

Polina Gherman, aflată în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, a reprezentat România şi a obţinut Premiul I, în timp ce Elena Safronii, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Al.I.Cuza”, a reprezentat Republica Moldova şi obţinut Premiul al doilea, informează ziarulevenimentul.ro.
Proba eliminatorie a avut 40 de întrebări de lexic și gramatică, plus un text citit cu zece întrebări elaborate pe baza lui.

În finală s-a prezentat un proiect pe o temă dată și comunicată video.

Cele două laureate sunt pregătite de mai mulți ani de profesorul Petru Istrate, sub îndrumarea căruia adolescentele au avut și alte succese la disciplina limbă rusă.

Polina Gherman va beneficia, în urma acestui concurs internațional, de o bursă și de dreptul de a urma patru ani cursuri filologice gratuite la Institutul ”A. S. Pușkin” din Moscova.

Последний звонок 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
DECIS! Cum se va desfășura ultimul sunet de clopoțel în acest an

La această olimpiadă au luat parte aproape 200 de elevi din 32 de ţări ale lumii.

”Un premiu I pentru România și un premiu II pentru Republica Moldova, obținute de elevii coordonați de mine în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Limba Rusă, organizate de Institutul Pușkin din Moscova”, a scris profesorul Petru Istrate pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că Polina Gherman a triumfat și la alte competiții internaționale, în frunte cu cele organizate de Universitatea de Stat din Sankt Petersburg.

Profesorul a transmis și un gând de felicitare Elenei Safroni, cea care a terminat competiția pe un onorant loc doi.

Directorul Colegiului Național ”Costache Negruzzi” din Iași, Camelia Gavrilă, a scris, la rândul său, câteva gânduri frumoase pentru eleva școlii care a ocupat locul întâi la Olimpiada Internațională de Limbă Rusă.

”Reușitele Polinei Gherman, eleva in clasa a XI - a la Colegiul Negruzzi, premiul I obținut la Olimpiada Internațională de Limba Rusă, susținerea ei, pregătirea cu un profesor de nivelul științific și didactic al domnului Petru Istrate, continuitatea unor împliniri în acest domeniu ilustrează deja o poveste de succes, o întâlnire minunată între un dascăl competent, pasionat și o elevă inteligentă, studioasă, talentată”, a scris Camelia Gavrilă.

Aceasta a subliniat că reușita elevei reprezintă o pagină importantă în palmaresul Colegiului Negruzzi, în domeniul culturii, al limbilor moderne, al comunicării, ”sub semnul excelenței”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0