Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

DECIS! Cum se va desfășura ultimul sunet de clopoțel în acest an

© Sputnik / Miroslav RotariПоследний звонок 2019
Последний звонок 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
În acest an, ultimul sunet de clopoțel se va organiza în școlile din țară în funcție de situația epidemiologică din localitate. Totodată, elevii și cadrele didactice vor trebui să respecte toate normele sanitare impuse de autorități.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. În acest an, elevii și profesorii nu vor fi lipsiți de ceremonia tradițională de încheierea anului de studii. Ultimul sunet de clopoțel va fi organiza în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, care au emis deja o circulară în adresa organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și managerilor instituțiilor de învățământ general.

Сдача ЕГЭ по литературе в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
Așa ceva nu a mai fost la BAC! Ofițerii CNA vor fi prezenți în centrele de examinare

"Astfel, în baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică privind gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței COVID-19, instituțiile de învățământ vor stabili formatul, condițiile de desfășurarea a activităților dedicate Ultimului sunet (după caz, orar decalat pentru participanți), în funcție de numărul de elevi și spațiul disponibil pentru astfel de activități și cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a răspândirii virusului COVID-19", anunță Ministerul.

Autoritățile mai anunță că alte activități festive destinate elevilor pe parcursul zilei de 31 mai nu vor fi admise în incinta instituțiilor de învățământ.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează despre necesitatea respectării obligatorii a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19 în organizarea tuturor activităților de finalizare a anului de studii 2020-2021 și în organizarea activităților de pregătire pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0