Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv Sputnik: Voicu reacționează la acuzația lui Sandu că este urmărită

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Ministerul de Interne în exerciţiu Pavel Voicu a venit cu o reacţie la acuzaţiile președintelui Maia Sandu, care a spus că membrii familiei sale sunt urmăriţi la indicaţia oficialului. Voicu a declarat pentru Sputnik Moldova că aceste afirmaţii sunt nefondate.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Pavel Voicu a declarat într-un comentariu pentru Sputnik Moldova că acuzațiile Maiei Sandu la adresa sa sunt făcute în context electoral.

„Această declarație este evident una cu caracter politic, făcută în context electoral și conține acuzații nefondate, făcută fără a fi prezentate careva probe sau argumente. Evidențiem că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința vreunei formațiuni politice, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal”, a declarat ministrul de Interne.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Dodon susține că este și el urmărit, doar că la indicațiile lui Sandu
Oficialul susține că este regretabil că, în perioada campaniei electorale, dar și preelectorale, unii politicieni au încercat să manipuleze opinia publică.

În răspunsul oferit Sputnik Moldova se mai menționează că în campania electorală Ministerul de Interne nu va comenta declarațiile politicienilor și nu va participa la ședințe sau alte activități cu tentă politică.

Amintim că președintele Maia Sandu a declarat ieri că deține informații potrivit cărora membrii familiei sale sunt urmăriți la indicația ministrului de Interne, Pavel Voicu.

"Se întâmplă de ceva timp, de cel puțin câteva săptămâni. Sunt urmăriți, inclusiv fizic. Asta se întâmplă nu doar cu mine. Ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. Nu poate să mă urmărească pe mine, că am pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Este un abuz", a declarat președintele.

În cadrul emisiunii sale săptămânale, Igor Dodon a comentat declarațiile Maiei Sandu.

СИБ SIS - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Politică
SIS a reacționat la răpirea judecătorului ucrainean: Ce declară instituția

„Eu explic acest lucru prin două argumente: încercarea Maiei Sandu de a se victimiza în campania electorală, a făcut asta de mai multe ori sau starea ei paranoică. Aici e și prima și a doua. Cum să atragi atenția în campanie, așa: spui că ești agresat, filat, urmărit. Aberații! În Moldova de filaj se ocupă doar SIS-ul care este în subordinea Maiei Sandu", a declarat Igor Dodon.

Mai mult, Igor Dodon susține că de fapt Maia Sandu îl urmărește pe el și familia sa.

"O dată la câteva zile, pe masa lui Sandu ajunge informații de la SIS despre ce a făcut Dodon, soția lui, când a dus copilul la grădiniță, ce fac miniștri, procurorii, iată asta chiar se întâmplă în Moldova. Vorba ceea strigă hoțul ceea ce face chiar el. De filaj, în Moldova, se ocupă acum SIS-ul, la indicația președintelui", zice Dodon. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0