Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SIS a reacționat la răpirea judecătorului ucrainean: Ce declară instituția

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Serviciul de Informaţii şi Securitate neagă orice implicare sau faptul că ar fi fost informat în prealabil despre răpirea judecătorului ucrainean la Chișinău.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. SIS dezminte declarațiile vehiculate în spațiul public cu privire la implicarea instituției în răpirea cetățeanului ucrainean și precizează că cooperează cu organele de drept în vederea elucidării acestui caz.

”În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public referitor la implicarea și/sau informarea prealabilă a Serviciului de Informaţii şi Securitate cu privire la posibila răpire a cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceaus, pe teritoriul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate aceste insinuări şi interpretări”, este menționat într-un comunicat emis de SIS.

Serviciul a comunicat că  monitorizează informația în legătură cu acest incident și cooperează ”cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor” producerii lui. De asemenea, SIS acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

În context, Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă presa ”să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea SIS și să reflecte poziția instituției în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică”.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Societate
Ministrul interimar de Interne oferă detalii despre răpirea judecătorului ucrainean

Totodată, Serviciul a reiterat că își realizează atribuțiile în strictă conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, inclusiv ale cetățenilor străini pe teritoriul național. ”Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm alegațiile privind implicarea instituției în activități ce depășesc cadrul legal”, subliniază instituția.

Amintim că astăzi și șeful statului a venit cu o reacție la răpirea judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus. Maia Sandu a calificat situația drept inadmisibilă și i-a cerut Ministerului de Interne să acționeze imediat.

Dispariția judecătorului ucrainean a fost anunțată de  avocatul moldovean Iulian Balan. El a făcut un apel către Președinția Republicii Moldova, Procuratura Generală, SIS și toate organele de forță, în care a anunțat răpire clientului său Nicolae Ceaus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0