Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon susține că este și el urmărit, doar că la indicațiile lui Sandu

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat declarațiile președintelui țării, Maia Sandu, precum că familia sa este urmărită la indicația ministrului Voicu, care ar fi primit ordin, la rândul său, de la PSRM.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. În cadrul emisiunii sale săptămânale, Igor Dodon a comentat declarațiile Maiei Sandu, care a anunțat că membrii familiei sale ar fi urmăriți, la indicațiile lui Pavel Voicu.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Sandu spune că familia sa este urmărită la indicațiile lui Voicu: Reacția ministrului
"Nu înțeleg de ce mă acuză pe mine. Ce am eu cu toată chestia aceasta? Eu am văzut răspunsul domnului Voicu și sunt sigur că nu sunt niciun fel de încercări de filaj sau de urmărire. Eu explic acest lucru prin două argumente: încercarea Maiei Sandu de a se victimiza în campania electorală, a făcut asta de mai multe ori sau starea ei paranoică. Aici e și prima și a doua. Cum să atragi atenția în campanie, așa: spui că ești agresat, filat, urmărit. Aberații! În Moldova de filaj se ocupă doar SIS-ul care este în subordinea Maiei Sandu", a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM susține că președintele ar avea apucături „paranoice” și chiar și-a triplat numărul ofițerilor care-i asigură paza.

"La fiecare intersecție de la Buiucani, până la Președenție stau ofițerii SPPS, în formă de trecători. Niciodată în istoria Moldovei, inspectorii SPPS nu au stat de-a lungul drumului cum stau acum. Ea se teme și asta se numește paranoie. Pentru ce sute de oameni sunt angajați zilnic în paza președintelui?", se întreabă liderul PSRM.

Mai mult, Igor Dodon susține că de fapt Maia Sandu îl urmărește pe el și familia sa.

"O dată la câteva zile, pe masa lui Sandu ajunge informații de la SIS despre ce a făcut Dodon, soția lui, când a dus copilul la grădiniță, ce fac miniștri, procurorii, iată asta chiar se întâmplă în Moldova. Vorba ceea strigă hoțul ceea ce face chiar el. De filaj, în Moldova, se ocupă acum SIS-ul, la indicația președintelui", zice Dodon. 

Fostul șef de stat susține că el ar deține chiar și probe.

"Eu tot puteam săptămâna trecută să vă dau detalii cum mașinile SIS mă urmăreau prin țară sau din urma familiei mele. Vă arătam cu poze, am fixat totul, dar nu am făcut chestia aceasta. Vreți să o facem, o facem! Vă arăt cum la întâlniri stă unul și filmează ca să dea raportul. Haideți să trăim prietenește - alegerile trec, dar noi trebuie să mergem mai departe", a declarat Igor Dodon.

Șeful statului, Maia Sandu, a declarat ieri că deține informații potrivit cărora membrii familiei sale sunt urmăriți la indicația ministrului de Interne, Pavel Voicu.

"Se întâmplă de ceva timp, de cel puțin câteva săptămâni. Sunt urmăriți, inclusiv fizic. Asta se întâmplă nu doar cu mine. Ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. Nu poate să mă urmărească pe mine, că am pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Este un abuz", a declarat președintele.

De cealaltă parte, ministrul de Interne respinge acuzațiile care i se aduc.

„Această declarație este evident una cu caracter politic, făcută în context electoral și conține acuzații nefondate, făcută fără a fi prezentate careva probe sau argumente. Evidențiem că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința vreunei formațiuni politice, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal.

Prioritatea Ministerului Afacerilor Interne este respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, siguranța și securitatea cetățenilor și nicidecum intimidarea acestora, indiferent de culoarea și apartenența politică”, ne-a declarat ministrul de Interne.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0