Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După câți ani de căsătorie divorțează moldovenii și care sunt principalele motive?

© Sputnik / OsmatescoNatalia Caraman
Natalia Caraman - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
După câți ani de căsătorie divorțează cuplurile din Republica Moldova și care sunt motivele pe care le invocă în cererile de desfacere a căsătoriei? Detalii am aflat de la șefa Serviciului de Stare Civilă Botanica, Natalia Caraman.
După câți ani de căsătorie divorțează moldovenii și care sunt principalele motive?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șefa Serviciului de Stare Civilă Botanica, Natalia Caraman, a precizat că statisticile cu privire la datele ce țin de divorț sunt diverse, însă în ultimii ani, specialiștii au remarcat că adesea cei care decid să întrerupă căsătoria sunt persoanele cu o vârstă mai înaintată și care au trăit împreună 10 sau chair 15 ani.

Simbol romantic - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Societate
Medierea litigiilor în loc de judecată – o practică tot mai populară la moldoveni
Motivele pe care le invocă cuplurile sunt diferite, dar în același timp specifice pentru familiile de moldoveni care ajung în pragul divorțului.

"Neînțelegerile familiale, lipsa apariției copiilor, infidelitatea, incompatibiltiatea – acestea sunt motivele generale pe care le indică cetățenii la desfacerea căsătoriei. De obicei, cuplurile care au trăit mulți ani împreună, indică argumente serioase și nici faptul că au copii mari nu-i împiedică", a declarat Natalia Caraman.

În același timp, sunt și cazuri când moldovenii divorțează și după un an sau doi de căsătorie. Acest lucru se întâmplă adesea în cazul tinerilor, dar sunt și situații când adulții divorțează după o perioadă scurtă de timp.

"Am avut un caz când cuplul a înregistrat căsătoria, iar peste câteva zile au venit să divorțeze. Motivul – copiii nu sunt de acord cu acest mariaj. Cuplul s-a căsătorit fără să-i anunțe", a relatat Natalia Caraman.

De menționat că deși unii specialiști estimau o creștere la capitolul divorțuri în perioada pandemică, Natalia Caraman a precizat că în 2020 nu a existat o diferență semnificativă în acest sens.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0