Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Proiect inedit: Instruiri pentru cadre didactice și psihopedagogii din Capitală

© Sputnik / OsmatescoValentin Crudu
Valentin Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Sute de psihopedagogi și cadre didactice de sprijin beneficiază de formări în domeniul educației incluzive. Detalii despre aceste instruiri am aflat de la șeful Direcției Învățământ General din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentin Crudu.
Proiect inedit: Instruiri pentru cadre didactice și psihopedagogii din Capitală

În perioada 4 mai-26 iulie, aproximativ 480 de psihopedagogi și cadre didactice de sprijin participă la cursul specializat organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”.

Instruirile se desfășoară în format online și sunt prezentate de 10 formatori - specialiști în domeniul educației incluzive, care activează în cadrul serviciului de asistență psihopedagogică.

"Este necesar să dezvoltăm abilități de lucru individualizate adaptate la cerințele specifice a copilului cu nevoi speciale. Cadrele didactice și psihopedagogii au un rol decesiv în acordarea sprijinului pentru acești copii, de aceea participanții au misiunea de a dezvolta abilitățile de lucru cu acești copii și de a promova incluziunea socială și educațională", a declarat pentru Sputnik Moldova Valentin Crudu.

Potrivit interlocutorului, în cadrul cursului, participanții vor studia cinci module și vor analiza modalitățile de lucru individualizate, adaptate la cerințele specifice ale copiilor; rolul cadrului didactic și al psihopedagogului în crearea mediului incluziv, în acordarea sprijinului pentru alte cadre didactice, pentru părinți și alte aspecte ale educației bazate pe echitate.

Parascovia Munteanu - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
De ce persoanele cu nevoi speciale nu-și pot găsi un job

Valentin Crudu a mai pecizat că la începutul anului 2021, 100 de centre de resurse au fost dotate în cadrul proiectului cu echipament specializat, dispozitive IT și materiale speciale de învățare necesare pentru incluziunea cu succes a copiilor, cum ar fi: tablete, laptopuri, imprimante/copiatoare/scanere, proiectoare, dispozitive pentru urmărirea atenției, roboți educativi, lupe digitale, înregistratoare de voce, seturi de formare a memoriei vizuale,

De menționat că aproximativ 10 mii de copii cucerințe educaționale speciale învață în școlile generale din Capitală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0