Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru tinerii oameni de afaceri: Ce a decis Guvernul

© Sputnik / Mihai CarausGuvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Guvernul în exercițiu a extins cu un an termenul de implementare a programului „START pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”. Astfel, mai mulți tineri antreprenori vor putea aplica la program. 

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Membrii Guvernului în exercițiu s-au întrunit astăzi într-o ședință în cadrul căreia au decis să extindă cu un an termenul de implementare a programului „START pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”.

Apicultură - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Apicultorii moldoveni, la grea încercare: Seceta din 2020 a înjumătățit recolta

Astfel, conform hotărârii, a fost extins și termenul de eligibilitate pentru aplicarea la program până la doi ani de la înregistrarea sau înființarea întreprinderii. Potrivit autorităților, acest lucru le va permite mai multor tineri să beneficieze de suport financiar în faza lansării și dezvoltării afacerii.

Potrivit unui comunicat de presă a Guvernului, autoritățile au constatat că multe companii create de tineri nu au putut beneficia de oportunitățile programului, din motiv că vârsta companiei nu corespundea cerințelor. Programul a fost creat cu scopul de a stimula tinerii să deschidă noi afaceri și să creeze locuri de muncă. Cabinetul de miniștri în exercițiu a menționat că sectorul  alimentației  publice  a  fost  afectat  considerabil de  criza  COVID -19, iar din acest motiv programul „Start pentru Tineri” va constitui un suport suplimentar pentru tinerii care au inițiat afacerile în acest domeniu.

„Este vorba despre un program pentru generația tânără din țara noastră, prin intermediul căruia sperăm mult că se va diminua exodul spre exterior și va permite tinerilor să-și clădească temelia vieții aici, acasă”, a adăugat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Pentru anul 2021, în scopul implementării programului „START pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, din bugetul de stat vor fi alocați 20 de milioane de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0