Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Maria Zaharova dă peste nas Occidentului în cazul incidentului din Belarus

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătoarea de cuvânt a MAE al Rusiei a pus la punct în stilul său inimitabil liderii occidentali: lumea își aduce aminte de ”toate cazurile de răpiri violente, debarcări forțate și arestări ilegale făcute de gardienii ordinii și gardienii moralei”.

Игорь Додон и Владимир Воронин - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Când și de ce se va despărți Voronin de Dodon
BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Directă și originală ca de obicei, ambasadoarea Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afcerilor Externe a Federației ruse, a venit cu o replică după ce liderii occidentali au reacționat la incidentul din Belarus.

Referindu-se la definirea drept ”șocant” a ceea ce s-a petrecut, Maria Zaharova consideră că este ”șocant ceea ce Vestul numește "șocant" în incidentul din spațiul aerian din Belarus”.

”Viața „democrațiilor civilizate” de-a lungul traiectoriei ”quod licet Iovi, non licet bovi” (Ce i se cuvine lui Jupiter, nu i se cuvine boului – proverb și joc de cuvinte din latină, Iovi – Jupiter, bovi – bou, n,n,) a încetat de mult să mai fie relevantă din cauza pierderii adevăratelor calități de lider adevărate”, scrie Maria Zaharova.

Roman Chircă - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Expert: Marea dilemă pe care o va avea Guvernul după alegeri
Maria Zaharova continuă metaforic: ”Sângele și suferința a milioane de oameni din întreaga lume au scos podiumul de pe care au predicat de sub demagogii occidentali”.

Ambasadoarea consideră că ori incidentul NU are trebui să fie șocant… ori ”totul” ar trebui să fie șocant: ”de la aterizarea forțată din Austria a avionului președintelui Boliviei la cererea Statelor Unite, la cea din Ucraina după 11 minute de decolare a aeronavei bieloruse cu un activist anti-Maidan”.

Am mai adăuga noi și încercarea președintelui Poroșenko de a deturna un avion în care presupunea că se aflau agenți ai unei companii militare private.

Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Lukașenko le-a arătat adversarilor din Occident că are mâini lungi
Maria Zaharova le transmite liderilor occidentali că ”utilizarea informațiilor și a campaniilor politice pentru formarea percepției adecvate prin intermediul mass-media nu aduce efectul dorit” pentru că atât memoria publică, dar mai ales mass media sau internetul își amintesc de ”toate cazurile de răpiri violente, debarcări forțate și arestări ilegale făcute de „gardienii ordinii și gardienii moralei”.

Adică de statele occidentale și diversele servicii din subordinea lor. O palmă pentru liderii occidentali – în stilul unic al Mariei Zaharova!

Reamintim că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a subliniat că „este important ca situația să fie evaluată într-un mod lucid, mai ales că autoritățile din Belarus sunt gata să furnizeze toate informațiile necesare”.

Deci, Lavrov cere ca lumea să nu se grăbească să evalueze situația. Lavrov a reamintit și scandalosul episod din 2013, când, la insistența Statelor Unite, Austria a forțat avionul președintelui Boliviei să aterizeze. Evident, nu s-au dat sancțiuni, nu a fost nimeni din Occident șocat – și nici măcar nu s-au cerut scuze!

Aterizare de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protașevici, care se afla la bord, nu este prima de acest gen în istoria aviației aeriene.

Un incident similar de rang înalt a avut loc în 2013. Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a pus la sol avionul președintelui bolivian Evo Morales la Viena, care se îndrepta spre Moscova, în legătură cu informații despre posibila prezență a lui Edward Snowden la bord. În același timp, autoritățile din Franța, Portugalia, Italia și Spania au refuzat zborul avionul prezidențial în spațiul lor aerian.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0