Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce moldovenii preferă anumite tipuri de vaccin: Explicația specialiștilor

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc a precizat că preferințele moldovenilor cu privire la administrarea unui anumit tip de vaccin sunt influențate de mai mulți factori. Iată care sunt aceștia.
De ce moldovenii preferă anumite tipuri de vaccin: Explicația specialiștilor

Potrivit expertului în sănătate publică Ala Tocarciuc, maratonul de vaccinare desfășurat în perioada 21-23 mai curent a scos la iveală mai multe aspecte importante cu privire la procesul de imunizare din țara noastră.

Experul s-a referit în primul rând la preferințele cetățenilor cu privire la anumite doze de ser.

Vaccinul Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Societate
Autoritățile distribuie vaccinul Pfizer: Câte doze vor ajunge în fiecare raion

"Este vorba despre preferința față de anumite vaccinuri. Oamenii vor să se vaccineze, însă nu întotdeauna ceea ce-și doresc este disponibil pe piața noastră, motiv pentru care campania de vaccinare decurge mai lent", a subliniat interloctuoarea.

Ala Tocarciuc a menționat că în cadrul maratonului, majoritatea participanților au preferat să se vaccineze cu Phizer, iar unii au stat în rând și câte 3-4 ore pentru a le fi adminsitrată doza de ser dorită.

"Au fost mai puține informații despre acest vaccin, de aceea oamenii au mai multă încredere. Populația trebuie să înțeleagă că toate vaccinurile pot avea efecte adverse. Risc este la fiecare vaccin, dar este unul cu o frecvență foarte redusă", a precizat ea.

Expertul mai spune că pentru a motiva populația să se vaccineze, autoritățile trebuie să ofere posibilitatea de a alege tipul de vaccin. Doar prin imunizare, răspândirea virusului și numărul de cazuri grave și decese ar putea fi stopate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0