Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hotărârea integrală a CMSP: Iată ce schimbări intră în vigoare

© Sputnik / Mihai CarausParcul Afgan
Parcul Afgan - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
Abonare
De la „roșu” la „portocaliu” codul de pericol epidemiologic cu păstrarea restricției de a purta mască: Iată care ce decizii au fost luate de autoritățile din Capitală.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Comisia extraordinară municipală de sănătate publică din Chișinău a mai scos din restricțiile din Capitală - „codul roșu” al pericolului epidemiologic s-a schimbat în „portocaliu”, însă menținând în același timp măsurile de sănătate publică în conformitate cu planul de pregătire și răspuns la un nou tip a infecției cu coronavirus (versiunea 2) în conformitate cu gradul de alertă din teritoriul administrat (aprobat prin Decretul nr. 30 al Comisiei Naționale de Urgență a Sănătății Publice din 11 septembrie 2020)".

Кишинев люди город - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Societate
În Chișinău a fost instituit Cod Portocaliu de COVID-19 - detalii

”Portul măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public, rămâne obligatoriu. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul”.

Este permis accesul la toate instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinare „împotriva noului tip de coronavirus, indiferent de locul de înregistrare a tuturor cetățenilor cu vârsta de 18 ani și peste din municipiul Chișinău și Republica Moldova”.

"Vaccinarea împotriva COVID-19 salvează vieți, protejează împotriva formelor grave și critice de coronavirus și este un act de responsabilitate civică de combaterea pandemiei și de revenire la normalitate. Vaccinarea este gratuită", este scris în decizie.

Accesul spectatorilor la tribune pentru evenimente și competiții sportive este permis, cu condiția ca ocuparea sălilor de sport și a terenurilor sportive în aer liber să nu depășească 50%. În același timp, este necesar să se respecte cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. În special, este necesar ca:

  • Informarea antrenorilor, sportivilor, personalului și a beneficiarilor de servicii educaționale privind recomandările autorității centrale de specialitate despre normele sanitar-epidemiologice aplicabile pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19;
  • Aerisirea/ventilarea tuturor încăperilor, inclusiv a birourilor angajaților, vestiarelor;
  • Dezinfectarea vestiarelor, a echipamentelor sportive și a materialelor didactice folosite în cadrul instruirii sau a antrenamentelor la finalizarea fiecărei activități educaționale sau antrenament;
  • Echiparea personalul angajat cu mănuși, măști, dezinfectant;
  • Plasarea, la intrarea în instituția sportivă și a centrului educațional, a recipientelor cu dezinfectant pentru mâini, persoanele fiind obligate să își dezinfecteze mâinile;
  • Afișarea, la intrarea în instituția sportivă și a centrului educațional, a pliantelor informative cu privire la măsurile de igienă, numărul maxim de vizitatori care se pot afla concomitent în sală, obligativitatea de păstrare a distanței fizice de cel puțin 1 metru;
  • Stabilirea protocoalelor clare de curățenie și dezinfecție, atât pentru zonele și locațiile utilizate, cât și pentru materialele didactice și inventarul folosit, toate echipamentele și spațiile utilizate fiind curățate și dezinfectate după fiecare antrenament și activitate educațională;
  • Stabilirea și respectarea strictă a orarului antrenamentelor, activităților educaționale. Se va permite organizarea concomitentă a antrenamentelor, activităților educaționale doar în cazul disponibilității mai multor terenuri de antrenament și a spațiilor pentru activități;
  • Permiterea accesului în cadrul entității în funcție de capacitatea centrului/terenului sportiv, pentru a evita aglomerația, în baza programării prealabile, calculate astfel încât între grupurile de utilizatori să fie suficient timp pentru efectuarea dezinfectării spațiului și a suprafețelor de contact.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile de sănătate publică vor fi revizuite.

Инаугурация спортивной арены Ла Извор   - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
Societate
Accesul suporterilor în tribune va fi permis: Iată de când și unde

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Prezenta Hotărâre intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Primăriei municipiului Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0