Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău a fost instituit Cod Portocaliu de COVID-19 - detalii

© Sputnik / Mihai CarausКишинев люди город
Кишинев люди город - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Chișinăul a trecut de la Cod Roșu la cel Portocaliu de COVID-19. Decizia a fost luată astăzi de Comisia de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a decis instituirea Codului Portocaliu de alertă COVID-19 pe teritoriul municipiului.

Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Chișinău sub Cod Portocaliu de COVID-19: Când vor fi relaxate restricțiile?

Asta nu înseamnă că toate restricțiile au fost anulate. În continuare se impune purtatul măștii în toate spațiile publice închise și deschise de pe teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv pe stradă și în transportul public.

Comisia a decis accesul specatorilor în tribune la competițiile sportive organizate în sălile și pe terenurile sportive în aer liber, la 50% din capacitate acestora. Respectarea regulilor pentru prevenirea infecției COVID-19 rămâne o măsură obligatorie.

La fel, se declară accesul liber în instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinarea împotriva coronavirusului, pentru toți locuitorii din municipiul Chișinău și din Republica Moldova, indiferent de viza de reședință.

În funcție de evoluța și tendința situației epidemice, măsurile de sănătate publică vor fi revizuite. De precizat, în Chișinău a fost înstituit Cod Roșu de alertă aproape de la începutul pandemiei COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0