Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert economic, despre potențialul de export al Moldovei

© Sputnik / OsmatescoВячеслав Ионицэ
Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Ce produse am exportat cel mai mult în 2020 și care sunt domeniile cu perspectivă deosebită de dezvoltare pentru țara noastră? Detalii am aflat de la expertul economic Veaceslav Ioniță.
Expert economic, despre potențialul de export al Moldovei

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", expertul economic Veaceslav Ioniță a precizat că producția agricolă și materia agricolă prelucrată constituie peste 50 la sută din exporturile moldovenești. Astfel, la acest capitol, mai mult de jumătate din exporturi sunt generate de materia primă primară sau materia primă prelucrată.

Gheorghe Arpentin - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Exportul de vinuri în Federația Rusă: Facilități și perspective
Pe locul doi se află industria de automotive, care este cea mai mare ramură din Republica Moldova. Mai mult, din 2016 exportul de servicii continuă se prevaleze în comparație cu importurile de servicii.

"Avem două ramuri extrem de importante. Prima este transportul și a doua - sectorul IT. Estimativ, în 2020, pentru prima dată am exportat de mai mult de 200 milioane de dolari", a subliniat expertul economic.

Veaceslav Ioniță a remarcat că transportul și sectorul IT sunt ramuri ce merită toată atenția și au o perspectivă extrem de mare în țara noastră.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0