Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exportul de vinuri în Federația Rusă: Facilități și perspective

© Sputnik / Mihai CarausGheorghe Arpentin
Gheorghe Arpentin - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Pe termen mediu și lung, piața din Rusia trebuie să rămână un obiectiv strategic pentru vinurile moldovenești, fară de care nu este posibil de a penetra și alte piețe.
Facilități pentru vinul moldovenesc pe piața din Federația Rusă

În cadrul emisiunii "Obiectiv", fostul director al Oficiului Național al Viei și Vinului Gheorghe Arpentin a declarat că piața din Federația Rusă trebuie să fie una dintre prioritățile Republicii Moldova în contextul exportului și promovării vinului moldovenesc. Trei ani consecutiv, Rusia a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce ține de importul vinurilor noastre.

"Ca urmare a schimbării legislației cu privire la importul de vin în vrac, Moldova are în premieră posibilitatea de a exporta vin de mare calitate și de a valorifica la maxim potențialul de export. Acest lucru este un adevărat privilegiu, mai cu seamă că, în ultimii ani, Rusia este un partener important în sectorul vitivinicol", a subliniat Gheoghe Arpentin.

Potrivit lui, și în perioada de criză provocată de pandemia de coronavirus, Rusia continuă să fie cea mai importantă piață de desfacere pentru vinurile moldovenești.

În primul trimestru din acest an, Rusia ocupă prima poziție la capitolul exportul de vinuri în volum și poziția doi în valoare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0