Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Activitatea taberelor de vară în 2021: Ce trebuie să știe părinții

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuАнжела Кутасевич
Анжела Кутасевич - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Taberele de vară pentru copii vor activa în municipiul Chișinău, doar că acestea vor fi cu sejur de zi. Iată ce trebuie să cunoască părinții care doresc să-și înscrie odraslele la activitățile organizate în cadrul programelor de divertisment și cele educaționale.
Activitatea taberelor de vară în 2021: Ce trebuie să cunoască părinții

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a precizat că, în vara anului 2021, elevii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani vor putea merge la taberele de odihnă din Chișinău.

"Ministerul Sănătății și Educației a permis organizarea taberelor cu sejur de zi în instituții educaționale, cu o durată de 7-8 ore. În acest sens, 12 instituții și-au prezentat acordul pentru a desfășura toate activitățile. Vom avea tabere cu profil sportiv, vocaționale, de artă, tabere tematice și altele. În funcție de profil, unele tabere vor avea un program restrâns de patru ore", a precizat viceprimarul municipiului Chișinău.

Totodată, Angela Cutasevici a menționat că taberele de vară cu sejur de zi vor activa ținând cont și de evoluția pandemiei de COVID-19, pentru a evita apariția focarelor de infecție.

Grădiniță în București, România - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Educație
Se vor închide sau nu grădinițele din Capitală în această vară? Ce spun părinții
"Vor fi stabilite reguli de minimalizare a riscurilor: filtrul matinal, supravegherea permanentă a copiilor, discuții cu părinții. Grupele vor fi cu un număr de până la 15 copii și nu se vor intersecta în activități comune cu altele. Regulile de purtare a măștii de protecție în spațiile comune vor rămâne în vigoare, atât pentru copii, cât și pentru profesori", a subliniat interlocutoarea.

Viceprimarul a precizat că în cazul frecventării taberelor de vară nu se va solicita testul la COVID, însă certificatul medical care confirmă că elevul poate frecventa activitățile în grup va fi obligatoriu.

Amintim că vara trecută copiii nu au putut merge la taberele de vară din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul situației epidemice.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0