Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se vor închide sau nu grădinițele din Capitală în această vară? Ce spun părinții

© Inquam Photos / George CalinGrădiniță în București, România
Grădiniță în București, România - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Unii directori de grădinițe din Chișinău au anunțat deja când își vor închide ușile instituțiile de educație timpurie. Această situație îi nemulțumește pe părinți, care susțin că trebuie să fie implementat un grafic comod pentru toată lumea.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Deși șeful interimar al Direcției municipale Educație, Andrei Păvăloi, a declarat că anul acesta decizia privind închiderea temporară a grădinițelor în perioada de vară urmează să fie luată la nivel central, totuși Asociația Obștească „Părinți Solidari” anunță că într-o grădiniță din municipiul Chișinău părinții ar fi fost deja obligați să completeze cererea privind acordul pentru suspendarea temporară a activității instituției de învățământ.

Pistol - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Republica Moldova
Moldova: Luări de ostatici, copii în pericol de moarte și polițiști împușcați
Grădinița ar urma să fie închisă în perioada 1 - 31 iulie 2021. Asta pentru că vor fi realizate lucrări de igienizare și dezinsecție, iar angajații vor merge în concediul anual de odihnă.

"Din nou vine vara, din nou se fac tentative de închidere a grădinițelor. După un an pandemic, cu frecventarea limitată a grădinițelor, se poate de organizat un grafic de concedii în instituțiile preșcolare, care cel puțin să asigure funcționarea grupelor/grădinițelor de serviciu? Și dacă e posibil să nu mai înmâneze administrațiile grădinițelor astfel de texte spre semnare de către părinți", se precizează într-o postare publicată de Asociația Obștească „Părinți Solidari”.

Fondatoarea Asociației Obștești „Părinți Solidari”, Ala Revenco, consideră că în toate instituțiile publice și private de educație timpurie se poate organiza un grafic de concedii comod pentru toată lumea, astfel încât să fie și beneficiarii mulțumiți, și angajații să se odihnească.
"Poate e cazul de eliberat din funcție managerii de grădinițe sau șefii de la DGETS-uri și DETS-uri, dacă nu sunt capabili să asigure cel puțin funcționarea parțială a instituțiilor?", se întreabă Revenco pe pagina sa de Facebook.
Am încercat să vedem care este poziția șefului interimar al Direcției municipale Educație, Andrei Păvăloi, cu privire la această situație, dar contactat în nenumărate rânduri el nu ne-a răspuns la telefon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0